LYSSNAT – VECKA 41

av | Okt 13, 2017 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Delsbo Beach Clubs 

Stockholmsbandet Delsbo Beach Clubs släpper sin debutsingel All The Way Home. Medlemmarna känns igen från bland annat Pinemen, Dim Vanilla och Paarks som under året gett ifrån sig några riktigt lovande spelningar i Stockholm. Debutsingeln är en härligt melodisk indiepop-dänga som ger härliga vibbar från vårt tidiga 2000-tal. 

Maja-Karin Fredriksson

Maja-Karin debuterar som soloartist och släpper Vi som är födda vid havetEn singel som hon vars dikt av favoritpoeten Ebba Lindqvist (1908-1995) tonsatt. Den mjuka rösten bär oss över hav och landskap och vispopen tar ett starkt kliv framåt. Hittills har Maja-Karin spelat in fem låtar med Lindqvists texter i Nacksving Studios och den 14 Oktober bjuder Göteborgsbaserade artistkollektivet PACAYA records in till en heldagsfestival på Stora Teatern där Maja-Karin Fredriksson kommer att framföra sin nya musik.

Weaver 

Den Göteborgsbaserade Johan Weber har tidigare släppt två EPs Aiming For Doves, 2014 samt Destined To Fail…But Desperate To Try, 2015 och i helgen släppte han sin nya singel Boxes. En härlig mystik från stadens innersta kärna i Majorna. Tillsammans med Johan Ejerblom skapade de en video i stopmotion som redan fått stor spridning på sociala medier. Unik gitarrpop vars orginalitet ingen kan ta miste på. 

Eldoradio

Eldoradio är tillbaka med ny musik i form av den dagsfärska singeln Pipedreams som bjuder på ett mer avskalad sound än det vi hört tidigare. Lyriken får vara i fokus och som vanligt när Eldoradio släpper nytt så bankar ens britpophjärta igång på nytt.

Makthaverskan 

Som vi har längtat efter Makthaverskans tredje fullängadre och nu är den äntligen här. Ett melodifullt album fyllt av ljuvliga gitarrer och energi som en längtar efter att se i liveformat.

Författare:
Tilde Hjelm, skribent

Pin It on Pinterest

Share This