LYSSNAT – VECKA 40

av | okt 4, 2019 | Läsvärt, Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Lizette Lizette

Den så karakteristiska Lizette-synthen lyser starkt igenom på hens senaste singel Cuts. Genren, som hen själv kallar för queerbody, har inslag av 80-tal och The Knife-liknande mysticism. I låten utnyttjar Lizette hela sin artistiska palett.

Llojd feat. Johannes Räihä

En otroligt intressant kombination av två, till synes, olika musikaliska akter. På förhand känns det omöjligt att det aningen mer melankoliska bandet Llojd ska kunna pussla ihop något tillsammans med Räihä och hans upplyftande pop. Resultatet visar dock att oron var helt obefogad.

Mama Sonic

Stockholmsbandet som osökt för tankarna till The Cavern snarare än Debaser har släppt nytt. Slow Train är en lugn, relativt avskalad låt till skillnad från det vi hittills sett och hört från Mama Sonic. Väldigt intressant att se deras utveckling från någon form av garagebritpop till ett sound som snarare andas 60-tal.

No Vacation

No Vacation fortsätter leverera drömsk sovrumspop, som de själva beskriver det. Deras senaste singel, Days, är definitivt inget undantag. Ett spännande smakprov från deras kommande EP Phasing som släpps den 18 oktober. Håll öronen öppna!

Editors

Visserligen är detta endast en nyinspelning av den låt som släpptes på deras album An End Has a Start, men den är för bra för att inte lyfta i det här sammanhanget. Varsamt ackompanjerad av stråkar och klaviatur får Tom Smiths stämma visa att den är bland de finaste vi har i indievärlden.

Författare:
Maximilian Haglund Holst

Pin It on Pinterest

Share This