LYSSNAT – VECKA 40

av | okt 5, 2018 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Little Jinder

Albumet Hejdå är poppigt och härligt. I vissa låtar blir det tröttsamt att lyssna på den väldigt pitchade rösten, men samtidigt är det så otroligt sköna mixer och mycket power i plattan att en inte kan låta bli. Det är ett album som är på gränsen, ja som faktiskt till och med tänjer lite på den. Det växer på dig, och ut kommer du kanske på andra sidan med en något bredare musiksmak.

Boy Pablo

Inför de första riktiga höstveckorna bjuder Boy Pablo på precis vad som behövs. EP:n Soy Pablo är både stark och vemodigt vacker. Feeling Lonely kan ge ny energi under trötta morgnar i kollektivtrafiken medan Limitado värmer upp lägenheten de kvällar som kylan tränger sig in. En skön EP med mycket känsla.

Lupe Fiasco

För den som söker något hårdare finns en drös bra alternativ i Lupe Fiasco’s album DROGAS WAVE. Just låten Stronger ft. Nikki Jean är precis så milt uppkäftig som en kan behöva en sådan där regnig torsdag när allt går fel. Lagom anti allting och med en text som kittlande berör sånt som är dåligt men spännande. Passar bra när du behöver dra tillbaka axlarna och sträcka på dig.

Young Thug

Finns det behov för ännu fler beats och verser så hittas dem på Young Thug’s EP On The Rvn. Låtarna fungerar för allt från träning till fest. Och bästa spåret är just låten On The Run. Förutsatt då såklart att du orkar med att höra ordet bitch ett traggligt antal gånger. Kanske borde någon berätta för Young Thug att rimma bitch med bitch faktiskt inte räknas?

Singeln Imaginary Friend är perfekt för att bryta av Popmanis lista för den här musikveckan, och det är den förmodligen också för att bryta av alla andra listor i hela världen. MØ’s hesa röst och dynamiska sound får oss att sukta efter mer och längta efter nya album. Alternativt att inte kunna låta bli att dansa loss på vägen hem från jobbet.

Författare:
Sofia Ekberg Ekendahl, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This