LYSSNAT – VECKA 40

av | Okt 6, 2017 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

FOUR TET

Den eklektiska elektroniska akten Four Tet har släppt sin nya platta New Energy. Bakom Four Tet står brittiske Kieran Hebden som i sin abstrakta komposition inkorporerar influenser fårn allt ifrån techno, jazz och hiphop till grime och folkmusik. Four Tet har dessutom en fet meritlista då han samarbetat med artister som Thom Yorke (Radiohead), Burial och remixat bland annat Aphex Twin, Lana Del Ray och Black Sabbath.

CHERRIE

Jag måste erkänna att den här typen av musik, R&B som dryper tidigt milleniumskift,e inte brukar vara min kopp te. Ändå bör Cherries nya singel 163 För Evigt, där hon samarbetar med Z.E, finnas med på den här listan. Cherrie sticker ut i det svenska musiklandskapet, född 1991 i Norge, med rötter i Somalia, växte hon upp i Rinkeby och har sedan dess etablerat sig som en artist att hålla ögonen på. Vid Grammisgalan 2016 nominerades hon till Årets nykomling och i år, 2017, utsågs hon till Årets hiphop/soul och nominerades även till Årets album, därutöver höll hon i ett sommarprat i år.

KIMBRA

Äntligen är Kimbra tillbaka, efter tre års tystnad sedan förra albumet The Golden Echo. Kimbra är kanske mest känd i allmänheten för sin duett med Gotye i 2011 års hit Somebody That I Used To Know. Sångerskan från Nya Zeeland blandar R&B, jazz och pop i den nya singeln Everybody Knows.

ALDOUS HARDING

Aldous Hardings självbetitlade debutalbum släpptes och fick ett fint mottagande, hon har jämförts med Kate Bush och Scott Walker. Harding kommer från Nya Zealand och lutar sig musikalisk åt gotisk folk, med en emotionell nerv som är svårt att hitta någon annanstans. Nu släpper hon den vackra singeln Elation. Missa för all del inte hennes spelning i Sverige som äger rum nu i höst.

THE BREEDERS

En mix av grrl riot-attityd och alternativ rock är ledorden för The Breeders, bandet som har spelat sedan 90-talet och som började som ett kreativt utlopp för The Pixies kända basist Kim Deal och Throwing Muses gitarrist Tanya Donelly. Singeln Waiting in The Car ger oss en svängig energikick i höstmörkret och är deras första och efterlängtade släpp sedan 2009.

Författare:
Saskia Rubensson, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This