LYSSNAT – VECKA 4

av | jan 24, 2020 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

HAYLEY WILLIAMS

Att gå från poppunk i Paramore till suggestiv pop kanske känns som ett långt hopp. Men när Hayley Williams nu väljer att satsa på solokarriär blir steget plötsligt inte så långt. Hennes röst passar otroligt bra in på det lågmälda musikspåret som hon verkar gå in på i låten Simmer. Samtidigt så känns hennes sedvanliga melodiska och unika röst igen och skapar en nyskapande låt som får en att längta till hennes framtida album som mest troligt kommer att bli riktigt spännande att höra.

SORRY 

Bandet Sorry är ett av de banden från England som ständigt bubblar under ytan som “de ska vi hålla koll på under nästa år”. Men kanske blir 2020 året då Sorry slår igenom på riktigt. Nya singeln More är en poplåt med starka rockinfluencer som hamnar i ett slags mellanland där bandets sätt att skapa melodier som inte går att jämföra med någon annan får stå i fokus samtidigt som bandet fortsätter att imponera på publiken med sina texter som går långt utanför normerna av hur en modern poplåt ska låta. 

BJOERN

Bjoern bjuder på vackra avskedslåten Why som berättar om alla känslor som finns kring varför någon som stod Bjoern väldigt nära, valde att ta sitt eget liv. Bakom artistnamnet Bjoern finns debutanten Linnéa Björn och i ett pressmeddelande berättar artisten att skapandet bakom låten gjorde att hon kunde acceptera det tragiska. Bjoern gör en otroligt fin debut och att våga visa en sådan sårbarhet som soloartist är väldigt modigt. 

MORGAN HARPER-JONES

Morgan Harper-Jones är en historieberättare av rang och det visar sig tydligt på debutsingeln Breathe. Låten handlar om att låta livet passera utan att stanna upp och grubbla över hur saker hade kunnat vara om en tänkt annorlunda. Hennes röst känns ny och orörd då känslorna i rösten hela tiden är närvarande och bär historien på ett fint sätt.

Författare:
Redaktionen

Pin It on Pinterest

Share This