LYSSNAT – VECKA 4

av | jan 25, 2019 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Crane Like the Bird

En av årets, redan nu(!), mest intressanta debuter står onekligen Kyle Crane för med sitt projekt Crane Like the Bird. Plattan är ett skolboksexempel på klassisk indiepop och har ett väldigt spännande, men samtidigt bekant, sound. I låten Glass Half Full hör vi Peter Morén från Peter, Bjorn and John sjunga i en låt som kan liknas vid en mash up av just Peter, Bjorn and John och The Smiths. Som sagt, spännande men bekant!

Friska viljor 

Friska Viljor är tillbaka med en efterlängtad fullängdare. Utöver tidigare singelsläpp som All Is Good och Unless You Love Me så finns det fler guldkorn. Låten Trap för tankarna tillbaka till Håkan Hellströms lugnare verk i sin uppbyggnad. En finstämd pianoslinga sätter tonen för denna melankoliska popballad som sakta men säkert byggs upp till ett mäktigt crescendo.

SOAK 

Den nordirländska sångerskan Birdie Monds-Watson, mer känd under namnet SOAK, har släppt en singel som skiljer sig lite från hennes tidigare musik. I Knock me off my feet får vi upptempo låt ackompanjerad av en tung basgång. Ett relativt stort steg från den mer avskalade folkinspirerade musiken vi är vana vid sedan tidigare.

Nadja Evelina 

Efter en bejublad debut 2016 har vi väntat länge på att Nadja Evelina ska släppa sitt debutalbum. Ryktena säger att det kommer i maj. Den som väntar på något gott väntar som bekant, nästan alltid för länge. Men Nadja Evelina gör väntan lite mer uthärdlig med sitt senaste singelsläpp Öppna ögon. En vacker skildring av ett förhållande som gått i kras och oförmågan att känna något därefter.

Nilüfer Yanya 

Med ett rivigt, rått men samtidigt glatt ljudarrangemang sätter Nilüfer Yanya onekligen avtryck med sin singel In Your Head. En låt som bäst kan beskrivas som garagepop. Den brittiska sångerskan gör sin albumdebut senare i vår. En debut som jag och många andra ser mycket fram emot!

Författare:
Maximilian Haglund Holst, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This