LYSSNAT – VECKA 4

av | jan 26, 2018 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

NIGHTMARES ON WAX

Nightmares On Wax – eller George Evelyn och Robin Taylor-Firth som de egentligen heter – var en av de första namnen som blev signade på det legendariska elektroniska skivbolaget Warp. Sedan 80-talet har Nightmares On Wax producerat musik som rör sig mellan electronica, funk och hiphop. Och det håller fortfarande. Senaste släppet är singeln Deep Shadow där han tillsammans med Sadie Walker hypnotiserar.

SLOWGOLD

Popmani har tidigare skrivit varmt om Slowgold, om att hon släppte kanske en av 2017 starkaste album, och att den nya plattan släpps om en månad. Givetvis måste det även nämnas att det redan nu har kommit en singel inför albumsläppet, låten Mörkare där Slowgold fortsätter med en känsla av tidlöshet med drömsk röst och distade gitarrer.

THE SOFT MOON

Post-punkaren Luis Vasquez värmer upp inför det kommande albumet med singeln Choke. Det infernaliskt, mörkt och med ett burkigt lo-fi-ljud som The Soft Moon sätter stämningen inför sitt kommande femte studioalbum. Det är inte heller en dålig uppvärmning till spelningen i Sverige, som äger rum i Slakthuskyrkan i Stockholm tillsammans med svenska post-punkarna Pink Milk.

L’IMPÉRATRICE

Januari är ett faktum och det är tyvärr också de mörka ringarna under ögonen och den påtagliga bristen av D-vitamin. Ett enkelt knep för att överleva vinterdepressionen är för mig att lyssna på fransk disco. Det är fortfarande januari även när L’impératrice släpper singeln Matahari, och ringarna under ögonen är kvar, men det känns i alla fall lite bättre med tonerna av fransk disco som strömmar genom öronen.

MOUSE ON MARS

Tyska Mouse On Mars har gjort experimentell musik sedan 1993 och har gett ut ett tiotal album. Ändå känns den färska singeln Dimensional People Part III , med Justin Vernon, ny i sin form. Musiken ligger någonstans mellan jazz och ambient och visar att Mouse On Mars håller nivån.

Författare:
Saskia Rubensson, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This