LYSSNAT – VECKA 4

av | Jan 27, 2017 | Lyssnat, ö

Popmanis musikredaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

500x500

Hurray For The Riff Raffs

Mängden anti-Trump-låtar som sett dagens ljus på sistone har varit imponerande om än ganska klena i kvalitet. När Alynda Lee Segarra, singer-songwriter och tillika hjärnan bakom Hurray For The Riff Raffs, nu släpper singeln Hungry Ghost för hon inte bara med sig hopp om bättre protestlåtar, utan också, tja, hopp i en vidare bemärkelse. Att hennes nya sound låter som ett lite tillbakahållet Arcade Fire anno 2005 gör underligt nog att det hela bara blir starkare.


98ef73d9f48e3fc9d4f60cfefd2b13e5.1000x1000x1Timber Timbre

Det allt mer olycksbådande världsläget har inte heller gått kanadensarna i Timber Timbre obemärkt förbi. Sewer Blues, första singeln från det kommande albumet, tar vid där Hot Dreams slutade för tre år sedan. Tonen är mörkare nu än någonsin.


Emily Wells

I måndags släppte experimentella popviolinisten Emily Wells In The Hot, titelspåret till en EP där nyskriven musik samsas med live-versioner av låtar från förra årets album, Promise. Obehaget är påtagligt (ja, även detta spelades in i dagarna efter det amerikanska presidentvalet), men låt dig inte avskräckas av låtens längd. Det är sju superba minuter.


The Feelies

De gamla indiepopparna från New Jersey lever och mår utmärkt, åtminstone om man ska tro nya singeln Gone Gone Gone. Arrangemangen och gitarrslingorna låter lika sympatiska nu som för fyrtio år sedan – faktiskt verkar bandet ha blivit ännu mer lo-fi på gamla dar. Inte så mycket nytt under solen, men ett fungerande koncept är ett fungerande koncept!


0123702e57312a50e88b39e0dad1b63eWilliam Onyeabor

Undantagsvis tipsar jag om en musiker som inte är aktuell med nytt material – faktiskt inte sedan 1985. Men den 16 januari gick William Onyeabor bort i en ålder av 70, och hans innovativa funk förtjänar att spridas långt mycket vidare än den gjort under de senaste åren. Onyeabor var en legend, och Fantastic Man en av hans bästa låtar.

Författare:
Daniela Lillhannus, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This