LYSSNAT – VECKA 38

av | sep 21, 2018 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

ISA

ISA har släppt ny feelgood-pop i form av en låt som heter Shy. Den har tydliga influenser av RnB. Texten är glad och peppande precis som musiken. Den enkla men träffsäkra refrängen fastnar i huvudet direkt.

Yumi Zouma

Crush – It’s Late, Just Stay. Så heter första låten som det Nya Zeeländska bandet Yumi Zouma har släppt från sin kommande EP. Över den finns en retro diskokänsla. Att blanda det med samtida indie känns roligt och nytänkande.

Ben Howard

Ben Howard har släppt tre nya låtar. Another Friday Night, Hot Heavy Summer (med Sylvan Esso) och Sister. Efter att ha släppt album tidigare i år är det en glad överraskning att få ännu mer nytt. Alla tre är extremt mjuka och melodiska. De passar väldigt bra att lyssna på efter varandra, som en helhet. Den 23 November kan du som har vägarna förbi Annexet i Stockholm få uppleva Ben Howards stämma live.

Movits

Tredje singeln från Movits kommer album heter Hett Kol och den låter precis som Movits brukar. Glad musik som man rycks med i. En norrländsk stämma. Text som är både lite rolig och genialiskt kreativ. Den första november släpps resten av albumet.

Cat Power

Rihannas låt Stay från 2012 har fått en ny tolkning. Cat Power har gjort en cover på låten. Den är väldigt enkel, piaonot låter nästan tveksamt och Cat Powers röst får ta mycket plats. Just det är det som gör den så fin och kraftfull. Låten är skriven av Mikky Ekko och Justin Parker.

Författare:
Felicia Lotsander, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This