LYSSNAT – VECKA 38

av | Sep 15, 2017 | Lyssnat, Ny musik

Mogwai

Vår tids största post-rockband räddar dagen (eller veckan) med ett nytt album! Från den skotska myllan rullar återigen vemodet fram och målar en fantastisk tavla över samtiden. Utan att säga ett ord.

Wild Cub

Ett rätt okänt namn för de flesta av oss, men du känner antagligen igen deras hit Thunder Clatter. Nu är Wild Cub tillbaka med ett fullängdsalbum där Magic är titelspår. En låt som kanske hade gjort sig bättre som sommarplåga snarare än höstdänga. Vi älskar den lika mycket ändå!

Tove Lo

Den svenska popvågen rullar vidare på de stora arenorna. Tove Lo håller högsta klass och ger oss en dansgolvshit värdig dansgolv som inte ens skulle ta i pop med tång. Disco Tits är ett måste på förfesten!

 

Magic Potion

Ännu ett svenskt inslag på listan! Den här gången är det indie som osar av Kurt Vile i form av Magic Potions nya singel Rest Yr Skull. Trallande gitarrslingor avlöser varandra i en låt som känns mer San Francisco än Stockholm.

 

Ariel Pink

Att lyssna på Ariel Pinks nya album Dedicated to Bobby Jameson Feels Like Heaven får en att känna sig som ett bortskämt barn i en godisaffär. Sötsuget efter diverse genres behandlas varsamt genom albumet gång och efter 14 spår av lyssning är det bara att sätta på repeat igen.

Författare:
Erik Magnusson, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This