LYSSNAT – VECKA 37

av | sep 4, 2020 | Artiklar, Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Arab Strap 

Den skotska duon Arab Strap släppte sin senaste skiva The Last Romance år 2005. Lyckligtvis visar det sig nu att den skivan trots allt inte var den sista romansen. De har nu i dagarna släppt en ny låt vid namn The Turning of Our Bones. Den är faktiskt riktigt bra och blandar bandets patenterade melankoliska gitarriff och släpiga röst med bland annat mjukdisco och bongotrummor. Jag lovar, det låter bättre än det framstår som.

Wendy Eisenberg

Två och en halv minut av perfektion. Svårt att beskriva i text, men tänk er jazziga experimentella gitarrer med fin sång. 50% välkomponerade melodier och 50% nonchalans. Som en märklig kombination av Pattern Is Movement och Pram. En av de bästa låtarna hittills under 2020.

Adrianne Lenker

Det spelar ingen roll om hon släpper skivor under sitt riktiga namn eller sitt band Big Thief, allt hon rör vid låter alltid intressant och berikande, och hennes nya singel anything är definitivt inget undantag. Finstämt och harmoniskt och emotionellt gripande, det finns verkligen ingenting att klaga på.

Temples 

Rolig ny låt från ett skickligt brittiskt band som dessvärre inte direkt fått särskilt mycket uppmärksamhet. Tydliga psykadeliska 60-tals influenser med en vibe av ABBA. Kanske inte det mest innovativa som någonsin släppts, men absolut välproducerat och värt att lyssna på.

Kelsea Ballerini

Fin ballad om en tjej som inte gillar att klubba. Ibland behöver inte en låt vara mer komplicerad än så. Skulle passa väldigt bra på en playlist tillsammans med I Don’t Even Smoke Weed av Empress Of, såväl musikaliskt som tematiskt.

 

Författare:
Alexander Andrén, Skribent

 

Pin It on Pinterest

Share This