LYSSNAT – VECKA 37

av | sep 14, 2018 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Linn Koch–Emmery

Linn Koch–Emmery fortsätter att imponera med sin eminenta lo-fi indie och idag släppte hon sin nya singel Don’t Sleep on My Luv som är det andra smakprovet från hennes nästkommande EP som släpps i oktober.

First Aid Kit

Åtta månader efter releasen av First Aid Kit’s fjärde fullängdare Ruins var det idag dags för systerduon att släppa en uppföljande EP titulerad Tender Offerings. EP:n består av fyra spår som enligt bandet själva inte riktigt platsade på albumet och är ett perfekt tillskott för den som inte kan få nog av systrarnas magi.

TERRA

Göteborgsbandet Terra är äntligen tillbaka med nytt material efter det hyllade debutalbumet Terrarism från 2016 och idag släpper bandet sin andra singel för i år med tillhörande musikvideo som finns att titta på hos PSL. Aldrig Bli Mig Själv är titeln på den nya singeln som är en hylning till fenomentet att satsa allt på ett kort oavsett konsekvenser, för att det känns rätt. 

Jaakko Eino Kalevi

Jaakko Eino Kalevi bjuder upp till dans till den nya singeln People in the Centre of the City i väntan på albumet Out Of Touch som släpps den 12 oktober. Låten påminner enligt Jaakko själv honom om tiden som spårvagnsförare Helsingfors och släpptes tillsammans med en musikvideo.

 

KALLBLOD

Det anonyma bandet Kallblod släpper idag sin debutsingel Bone & Cream. Under pseudonymer har duon skapat en riktig må bra-låt. Musiken är åt indiepop med inslag av mörkare, djupare bas, jazziga toner och rock’n’roll. Hoppas på fler låtar snarast.

Författare:
Elin Strömberg, Skribent & Chefredaktör, Lili Gustafsson

Pin It on Pinterest

Share This