LYSSNAT – VECKA 37

av | sep 8, 2017 | Lyssnat, Ny musik

Björn Olsson

Melodin Owe Lundgren 2 dök först upp på Björn Olssons album Ännu Fler Melodier, då stavat med enkel-v, utan siffran 2 efter titeln och med mindre reverb på saxofonen. Båda versionerna gör sig bäst på en kall promenad hem genom en sen kväll, där man slänger en tom mineralvattensburk i en närliggande soptunna och tänker att det ändå finns något fint i melankoli.

 

Mastodon

Med den lätt obegripliga låttiteln Toe to Toes är matematikmetalmästarna Mastodon åter på banan. Tatueringarna sitter där de ska, mustascherna och skäggen är kammade, trumsmattret och de obefogade gitarrsolona är på plats. För att vara ett experimentellt metalband är Mastodons nya melodi faktiskt rätt nyskapande, åtminstone i relation till deras resterande katalog. Utan att subtrahera sina karaktärsdrag har de adderat en radiopoppig atmosfär och fått en summa som är tillräckligt tillfredställande för att räcka tills nästa gång de ger oss ett album.

Ghost B.C

Skandalomsusade Ghost var förut kända för satanistdisco och påvehattar, numer är de kända för obetalda löner och inbördes rättsliga konsekvenser. I denna remake av He Is från senaste Klas Åhlund-producerade albumet Meliora besjunger den spirituelle och ekonomiske ledaren Papa Emeritus herren Beelzebub i sällskap med Alison Mosshart från The Kills.

Ellen Allien

Tyskland och Frankrike. Techno och Acid. Berlin och Lille. Ellen Allien och Emmanuel Top. Den franske Emmanuel Top, vars namn låter väldigt tyskt, remixar tyska stjärnproducenten Ellen Allien, vars namn låter mer franskt. Hur deras respektive namn egentligen än låter har Tops omtolkning av Call Me franskifierat Alliens original, som faktiskt är en otroligt tysk låt i grund och botten.

DAF

Fortsatt tyskt när Deutsch-Amerikanische Freundschaft låter Boys Noize mixa om Als wärs das lezte Mal i en neo-syn på klassisk elektronisk body som på senare år kommit åter med en smäll tack vare svenska stjärnskott som Lizette Lizette och Rein.

Författare:
Filip Lindström, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This