LYSSNAT – VECKA 36

av | sep 7, 2018 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

RÅDJURET

Musiken känns skör, experimentell och texterna reflekterar livets ärlighet. Rådjuret bjuder oss på melankolisk indie. Bakom alias Rådjuret står Veronika Nilsson, som även sjunger i We the pigs. Vissa låtar från hennes debutalbum för tankarna åt en blandning utgjord av Beach House och Best Coast. Det självbetitlade debutalbumet Rådjuret innehåller hennes första singeln Allt Går Sönder. Låten är en riktigt spark rakt in i bröstet, på ett sånt där bra sätt som musik kan göra.

TELOS VISION

Göteborgsbaserade Teodor Boogh är här med ny singel under namnet Telos Vision. Med den nya låten, Time is a Breeze, fortsätter Teodor att bjuda oss på fridfulla gitarrslingor. Helst vill en vandra över en äng i solnedgången eller låta de mjuka rockmelodierna vagga en till ro i en hängmatta. En ny Tallest Man on Earth? Ja, kanske.

THOM YORKE

Thom Yorke, kanske främst känd som sångare och låtskrivare i det alternativa rockbandet Radiohead, har precis släppt en ny låt under eget namn. Den nya singeln går under namnet Suspirium och ja, den har klar koppling till Luca Guadagninos nyinspelning av skräckfilmsklassikern Susperia. Singeln är det första släppet från de övriga soundtracken till filmen. Låten har helt klart en kuslig känsla över sig. Samtidigt slås en med häpnad över kompositionen av Yorke. Det är stråkar, tvärflöjt, vackert piano och hans egna slående röst. Utsökt och kusligt.

D33J

I Kalifornien hittar vi Djavan Santos, mer igenkänd under hans artistnamn D33J och som producent av elektronisk musik. Han har bland annat gjort samarbeten med Shlohmo och Lil’ Yachty. Nu i somras släppte han en ny låt, On My Side – Demo. En ny favorit i spellistan. Den nya låten ger oss en annan skildring av den elektroniska musik vi hört från honom tidigare. I On My Side – Demo är en akustisk gitarr och Djavans röst de mest framträdande elementen.

OTHA

Den norska duon Otha har i sommar släppt sin debutsingel One of the Girls. Låten har redan etsat sig fast i närminnet och passar in i de flesta sammanhang. Kan tänka mig att höra den på klubben, under träningspasset, förfesten, på stan och så vidare. Musiken är ett virrvarr av tranceig klubbmusik och elektronisk pop. Vill bara lyfta händerna över huvudet i blinkande ljusshow och dansa in i mörkret.

Författare:
Lili Gustafsson, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This