LYSSNAT – VECKA 35

av | sep 2, 2016 | Lyssnat, ö

Popmanis musikredaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

The-Naked-and-Famous-Laid-Low-2016

The Naked and the Famous

The Naked and the Famous är tillbaka med nya albumet Simple forms i mitten av oktober, tills dess får vi hålla oss till godo med deras senaste singel Laid Low samt tillhörande video i äkta TNAF anda!


13615022_10153616855231196_6124032652273991875_n

The Radio Dept.

Swedish Guns heter The Radio Depts senaste singel som inspirerats  av bandets ilska och frustration över den svenska vapenindustrin. Själv känner jag inte riktigt den ilskan i bandets drömmiga sound, men som ett Radio Dept fan är jag inte besviken alls. Deras kommande album Running Out Of Love släpps den 21 oktober.


florence-and-the-machine_612x380

Florence + The Machine

Florence Welsh firade inte bara sin 30års dag i veckan utan släppte även en ny låt, Wish That You Were Here heter den och är med som soundtrack i Tim Burtons nya film Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children. Låten handlar om det faktum är kärlek är en resa men även en risk.


a3654720337_10Julia Jacklin

Julia Jacklin är en 25 årig singer-songwriter från Australien. Hennes musik är en blandning av indie/rock, folk och alt-country. Hon säger själv att hennes låtar är skapade i frustration över sådant som inte pratats om i hennes familj under hennes uppväxt. Hittills har hon släppt tre singlar, Leadlight, Pool Party och nu senast Coming Of Age. Julia Jacklin får mig att önska att jag också kunde hantera min frustration över min familj såhär.


Black-Lights

Samaris

Jag blev tipsad om det här bandet av min vän Damaris som befann sig på musikfestival på Island för några år sedan där bandet spelade. Eftersom hennes och bandets namn nästan är identiska tänkte hon att det vore kul att gå och se dem. Där och då blev hon lite förälskad i den här isländska elektopop trio och tipsar alla sina vänner, och nu när jag är tipsad och också lite förälskad tänkte jag vidarebefordra den här infon till er. Lyssna och njut. Bandets första skiva på engelska, Black Lights släpptes i juni i år.

Författare:
Beata Cervin, Skribent & Fotograf

Pin It on Pinterest

Share This