LYSSNAT – VECKA 35

av | aug 30, 2019 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Lana Del Rey

Lana Del Ry är äntligen tillbaka med ett nytt album. Norman Fucking Rockwell! är namnet på hennes senaste album och på skivan hittar vi bland annat fina Fuck it I love you. En låt som drivs av en drömmig ljudbild som får sällskap av en text om kärlek, precis som vi har fått äran att förvänta oss av Lana del Rey.

Ludwig Bell

EP är namnet på Ludwig Bells senaste släpp. Han gästas av artister som Peter Morén, Linnéa Olsson och Petra Marklund och blandningen av artister skapar en spännande mix där kärnan i pop fortfarande är stark. Texterna som fullkomligt dryper av smärta och nostalgi känns spännande och får mig att längta till att se vilka fler samarbeten som han kommer att göra, detta bådar gott.

Joel Alme

För den som vill ha ett råare, mer rakt på sound signerat Göteborg så är Jag kommer inte Undan ett starkt tips. Han sjunger “Ingen vet vem jag är, en liten sopa från linné” och det sätter fingret på känslan av ensamhet och utanförskap som förkroppsligas i texten. Låten kommer på Joel Almes kommande album Bort bort bort som släpps i oktober.

Charli XCX, HAIM

Två av de största akterna just nu har slagit sina påsar ihop och släpper Warm. HAIM och Charli XCX har på varsitt håll lyckats leverera pophit efter pophit och tillsammans skapar de en lekfull popinspirerad låt som får en att vilja hålla kvar sommaren lite lite längre. Kanske beror sommarkänslorna på de tropiska inslagen som inte gör låten sämre.

mxmtoon

mxmtoon har släppt den fina låten dream of you. Det är en låt om att lära sig att acceptera att relationer kommer och går, att det inte är så fel att lära sig av sina relationer även om de kändes som misstag och hur en ska göra för att gå vidare. Hennes text låter nästan som poesi och ljudlandskapets mjuka framtoning skapar en fin symbios.

Författare:
Emma Isberg, Redaktör och Skribent

Pin It on Pinterest

Share This