LYSSNAT – VECKA 34

av | aug 21, 2020 | Artiklar, Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

WHITNEY

Efter att ha släppt nästan hela skivan som singlar har vi nu äntligen fått Candid. Ett coveralbum som blir så mycket mer än vad epitetet vanligtvis innebär. Whitney tar verkligen till sig originalen och får det lekande lätt att låta som om det vore deras. Bäst är kanske tolkningen av The Roches Hammond Song eller David Byrne och Brian Enos Strange Overtones.

ARLO PARKS

Hurt premiärspelades denna veckan av Annie Mac på BBC Radio1 och det är lätt att känna hypen kring den unika brittiska poeten och låtskrivaren. Det är avskalat, mörkt och personligt både i text och produktion. Arlo Parks har öppnat dörren för att vi kanske får se ett debutalbum redan under 2020, eftersom pandemin har satt stopp för alla typer av turnéplaner.

POM POKO

Förra året fick vi höra norska Pom Pokos debutalbum i form av Birthday. Nu värmer de upp inför albumsläpp nummer två med singeln Andrew. Det är en härlig blandning av inspirationer som alltid med bandet, och vi väntar med spänning på att höra hur fler singlar kommer att låta.

GARDENS & VILLA

Det är snart tio år sedan Kalifornienbaserade Gardens & Villa släppte sitt debutalbum. Nu snurrar äntligen deras fjärde fullängdare Gordon Von Zilla Presents i vår musikspelare på repeat. Det klassiska västkustsoundet blandas med bandets unika syntproduktioner och jazziga influenser. Ett perfekt soundtrack till sensommarens sista värme.

CASSIA

Manchestertrion Cassia släppte debutalbumet Replica förra året och hittade genast en publik med sitt typiskt brittiska indiesound. Don’t Make a Scene är bandets tredje singel i år och har en mer vuxen framtoning. Mer singer/songwriter och mindre brittiska indiepojkar helt enkelt. Perfekt att lägga in på din lista med mingelmusik eller bara slappna av själv till.

Författare:
Erik Magnusson, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This