LYSSNAT – VECKA 34

av | aug 23, 2019 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

LIAM GALLAGHER

Den mer frispråkige av Oasisbröderna har under de senaste åren levererat en stabil mängd indie till alla som suktat efter den karaktäristiska rösten från Manchester. Hittills under 2019 har han tryckt ut fyra singlar inför det kommande albumet Why Me? Why Not. Den senaste singeln One of Us bjuder på själfulla körstämmor och ett tungsint driv i melodierna.

RIGA TIGER

Göteborgs bästa realismpopexport gör det igen och texten är lika samtalslik och enkel som alltid. Hur kommer det sig är den fjärde singeln som hittills kommit inför albumet Om du tänker på tiden så går den som kommer den 13 september. Den som inte kan relatera till Riga Tigers texter på något plan har nog aldrig levt på riktigt.

PHOEBE GREEN

Den här veckan tipsar vi om två artister från Manchester. Phoebe Green släppte sitt debutalbum 02:00 AM redan 2016 och kom precis nu ut med singeln Easy Peeler. Det är ett rått och smutsigt popsound som sticker ut på ett behagligt sätt. Vi hoppas att ännu ett album är på väg!

DIIV

Taker är grungedoftande shoegaze som rent estetiskt för tankarna till det tidiga Kent. Den släpar sig fram med hjälp av skräniga och hjärtskärande gitarrer som slåss mot varandra och den lågmälda sången. Det är den andra singeln från det amerikanska bandet inför albumet Deceiver som kommer i oktober.

Swim Deep

Efter att ha turnerat som förband åt The 1975 kan ingen förneka Swim Deeps genombrott. Nu är det dags att följa upp debuten med den alltid så svåra andra skivan. Sail Away, Say Goodbye är bandets andra singel i år och bygger vidare på det storslagna synthsound som bandet arbetat fram. Albumet Emerald Classics kommer ut i början av oktober.

 

Författare:
Erik Magnusson, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This