LYSSNAT – VECKA 34

av | aug 24, 2018 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

SEASICK STEVE

Sextiosjuåriga Steven Gene Wold, eller “Seasick steve”, som han kallar sig släpper i september sitt nionde album Can You Cook? Samma titel bär hans nya singel som trots artistens höga ålder, sprudlar av energi. Med gitarren och banjon nära till hands, bjuder han på en singel som går helt och hållet i en Seasick Steve-anda.

TIRZAH

Vill passa på att nämna brittiska Tirzah fenomenala debutalbum Devotion. Tirzah styrka ligger i hennes imperfektioner och känslomässiga rättframhet. Redan hon gav ut singeln I’m Not Dancing, 2014, visade hon ett helt eget sound som finns kvar på debutalbumet där R&B och house möts.

ASA BUCHANON

Svängigt och vasst, så kan Asa Buchanons debutalbum beskrivas där hiphop blandas stundom med funk, stundom electronica. Det arton låtar långa debutalbumet Fire From Fort Apache må vara en debut, men känslan är bekant med ett sound à la 70-tal i Bronx.

STILL CORNERS

Atmosfärisk drömpop är Still Corners signum, och det är förtrollande filmiskt att lyssna till deras nyutgivna, femte studioalbum som bär namnet Slow Air. Och precis så känns det att lyssna på Still Corners: världen varvar ned till Still Corners behagliga tempo, och till och med luften känns långsam.

LOW

Nu i dagarna släppte Low ett gäng låtar inför kommande albumsläppet den fjortonde september betitlat Double Negative. Slowcore-bandet från Minnesota har varit aktiva sedan 1993 och i minimalistisk anda blandar de harmonisk sång med elektroniska ljudlandskap. En blandning som får en att tappa andan när Low bygger upp sin säregna musikvärld.

Författare:
Saskia Rubensson, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This