LYSSNAT – VECKA 34

av | Aug 25, 2017 | Lyssnat, Ny musik

side effects

En väldigt kreativ musikvideo till en riktig panglåt. Psykpopparna från Stockholm har ett starkt debutalbum i ryggen och har senast gjort Ebbot sällskap på hans soloturné som husbandet The Indigo Children.

 

King Gizzard & The Lizard Wizard

Mer lo-fi åt folket säger vi på Popmani. Med sitt tredje(!) album i år är King Gizzard & The Lizard Wizard kanske årets mest produktiva band. Sketches of Brunswick East är mer upplevelse än album, på gott och ont. Belöningen kommer när orgeln och gitarren växt ihop med tapeten och du är ett med musiken.

Shout Out Louds

Shout Out Louds har levererat tuggumimelodier så länge jag kan minnas. Det finns något i musiken som gör den passande för nästan varje tillfälle. Oavsett om du handlar kläder eller lagar mat hemma fungerar deras singlar som bakgrund och soundtrack.

 

Everything Everything

Episka gitarrer gifter sig med trummaskiner och ostämda syntar. En väl beprövad formel som Everything Everything fortsätter slipa på med sitt senaste album. Inga solklara poplåtar men hög energi och mycket känsla.

Beck

Veckan avslutas med en levande legend som släppt ny singel. Dear Life osar av 00-tal men känns samtidigt fräsch och levande. Pianot bara skriker efter att bli samplat av någon. Vi väntar med spänning på remixer av denna!

Författare:
Erik Magnusson, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This