LYSSNAT – VECKA 33

av | aug 16, 2019 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Stilla Havet

Det är dansanta och melodiösa toner som hörs när Stilla Havet återvänder med singeln Tomma Drömmar. Låten är det första vi hör från hans kommande album Brinnande Horisont som släpps i slutet på september och enligt Elias Eriksson själv handlar låten om de digitala cirklar som en stor del av våra liv utspelar sig i.

Jenny Hval

Tidigare i veckan släppte den norska multikonstnären Jenny Hval sin andra singel från det kommande albumet The Practice Of Love som släpps den 13 september. Låten går under titeln High Alice och är betydligt mer lättsmält och luftig än Jenny Hvals tidigare alster. En hypnotiserande synthdröm som enligt Jenny själv handlar om alla de platser som hon har lärt sig att undvika.

Miynt

Att fler inte fått upp ögonen för den Stockholmsbaserade artisten Miynt tycker jag är ett mysterium. Internationellt sett hyllas hon för sin säregna mix av psych rock och grunge pop, men på svensk mark verkar polletten inte ha trillat ner ännu. Miynt släppte nyligen en fantastisk EP titulerad Stay on Your Mind som innehåller flertalet beundransvärda verk som till exempel låtarna Trial, Peaches och Vacation with Bond in South of France, Pt. 2.

Starcrawler

Starcrawler är tillbaka med ny musik och i samband med att kvartetten annonserade sitt kommande album släpptes den eminenta singeln Bet My Brains. Albumet Devour You väntas att släppas den 11 oktober via Rough Trade och i en kommentar om låten berättar sångaren Arrow de Wilde att låten kom till när hon tänkte på tunnelfolket i New York och Las Vegas och fascinationen över det faktum att det finns en helt annan värld som händer precis under våra fötter.

 

Moon Duo

Att lyssna på Moon Duos senaste singel Lost Heads är som att färdas tyngdlöst i rymden. Bara du stänger dina ögon, tar in musiken och väljer att zoona ut, så lovar jag dig att den här låten kommer ta dig precis dit du vill med sitt trollbindande sound. Låten är den andra singeln som släpps från duons sjunde album Stars Are The Light som släpps den 27 september via Sacred Bones.

Författare:
Elin Strömberg, Skribent & Chefredaktör

Pin It on Pinterest

Share This