LYSSNAT – VECKA 33

av | aug 17, 2018 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

MARKUS KRUNEGÅRD

Idag släpps Så också i Finspång som är fjärde singeln från kommande albumet med kanske det längsta namnet någonsin, I huvet på en idiot, i en bar, på en Ö, i ett hav, på en Ö, i en bar, i huvet på en idiot. Albumet släpps 7 september och är Krunegårds första på fyra år.

LYKKE LI

Hon fortsätter släppa ny musik, nu dock i form av en cover på Usher’s U Got It Bad för Spotify Singles. Lykke Li har lyckats förvandla låten från smörsång så pass bra att den skulle passa in sömlöst på hennes nya skiva. Lykke Li har verkligen hittat sin röst och låter bättre än någonsin. I veckan meddelades det också att hon gör en till spelning i Sverige i år, på Annexet i Stockholm.

NICKI MINAJ

Drottningen av hiphop släppte i veckan sitt fjärde album med det självklara namnet Queen. Det håller samma nivå som alltid och har flera riktigt bra låtar. Men det är också lite spretigt. Ett par låtar hade kunnat strykas, speciellt med tanke på att det är tjugo spår långt.

LANY

Experterna på deppig, melankolisk, åka-bil-och-titta-ut-genom-fönstret-pop har släppt musikvideon till låten Thru These Tears, som är första singeln från deras kommande andra album. Estetiken är densamma men desto mer påkostad. Det ska bli intressant att se vad de släpper framöver.

GRETTA RAY

Australiensiska sångerskan släppte sin andra skiva nyligen och den har fått oförtjänt lite uppmärksamhet. Ett väldigt starkt album med fruktansvärt fina texter. Retro powerballader som låter uppväxta på amerikanska kvinnliga singer songwriters.

Författare:
Emma Thimgren, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This