LYSSNAT – VECKA 32

av | aug 10, 2018 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Little Jinder 

När Little Jinder släpper en ny låt så vet jag att jag inte kommer att bli besviken. Nya singeln Pinocchio är en ärlig och rak textdriven låt som sätter ord på den där frustrerande känslan som en får av människor som inte är ärliga. Hennes musik är ständigt under utveckling och nya singeln kan ställa sig raden av Little Jinder-pop som låter som ingenting annat. Hon gör hon sitt enda sommargig på Way Out West och denna låt kommer med all sannolikhet förgylla publikens kväll.

Nina Nesbitt 

När Nina Nesbitt var 16 år var hon förband till Ed Sheeran på hans världsturné och när hon släppte hennes debut EP gick den upp på iTunes topp 10 topplista. Det är rätt tydligt att hon tidigt hade vind under sina vingar och fick en bra start på vad som idag är blommande musikkarriär. Nya singeln Loyal To Me är kanske den mest catchy låten som har släppts på länge. Det är en otroligt glad poplåt musikmässigt, som trots sin text som hjärtesorg, placerar sig på listan över “riktigt bra danslåtar”.

Wild Nothing 

Swallow Water är den senaste singeln från Wild Nothings kommande album Indigo. Denna singel är en hyllning till artistens fru och enligt honom är det en låt om att “äntligen komma fram till den plats du var tänkt att att vara på”. Det är en otroligt fin kärlekshyllning som tillsammans med en lågmäld men stark ljudbild skapar en upplevelse.

Canary Islands 

Canary Islands släppte deras tredje album CANARY ISLANDS III i april och har sedan dess släppt en rad singlar. Senaste singeln från bandet är låten TRY MARTINI och vid första lyssning blev jag fast. Den är till stor del en instrumental låt som innehåller mitt absoluta favorit instrument trumpet som får ta en stor del tillsammans ett ljudlandskap som är otroligt genomarbetat och väl genomtänkt. TRY MARTINI är exakt så där somrig som en behöver i mitten av augusti när temperaturen sjunker och en vill ta fram tjocktröjan.

Troye Sivan

Inför hans kommande album Bloom släpper Troye Sivan den sista singeln Animal. Det är en ren poplåt som med lite inslag av 80-tal drivs av hans mjuka och sårbara röst som berättar en kärlekshistoria. Låten är gjord tillsammans med producenten Ariel Rechtshaid som bland annat har arbetat med HAIM. Om albumet kommer att gå i samma fotspår är ännu oklart men en sak är säker, Troye Sivan är unik och ett viktigt inslag i dagen musikindustri.

 

Författare:
Emma Isberg, redaktör

Pin It on Pinterest

Share This