LYSSNAT – VECKA 31

av | aug 2, 2019 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

TOVE LO, ALMA

Tove Lo släppte singeln Glad He´s Gone innan sommaren men är redan nu tillbaka med ny musik. Den här gången släpper hon låten Bad As The Boys tillsammans med finska ALMA. Låten är precis den där ärliga poplåten som vi har lärt oss att få äran att förvänta oss av Tove Lo och tillsammans med Alma så skapar hon en låt som lämnar en med lika mycket sorg som dans. 

MABEL

Väntan på stjärnskottet Mabels debutalbum har varit lång men nu har äntligen High Expectations landat. Under året har hon släppt låtar som Don’t call me up och Mad Love som såklart är med på albumet. Men om det är en låt som en ska lyssna på så är det OK (Anxiety Anthem). Det är en helt annan Mabel som vi får ta del av, som visar att popmusik inte bara behöver handla om kärlek utan snarare blir bättre av texter om ångest.

ALICE BOMAN 

Alice Boman har släppt den fina singeln This Is Where It Ends. Singeln verkar inte vara en del av något kommande projekt utan snarare en låt som får tala för sig själv. Alice Bomans vackra röst får bära låten som är en drömsk iakttagelse om hjärtesorg och förändringar. Ljudbilden är som tagen från en bilresa genom öppna landskap, där en bara vill komma bort.

ESTHER ROSE

Esther Rose har släppt sin nya EP Lower 9 Valentine. Albumet handlar om att förstå sig själv och acceptera den man är utan att fokusera allt för mycket på vilka svagheter en har. Esther Roses röst är så fin och countrytonen i rösten lyser igenom trots att hon börjar gå mot en mer poppig ljudbild.

GRANT

GRANT har släppt den lite oväntade låten Let’s Face the Music and Dance som kommer från den kommande serien Fartblinda. Låten är en cover av Irving Berlins låt Let’s Face the Music and Dance som tidigare spelats in av bland annat Ella Fitzgerald och Nat King Cole. Och för mig som har längtat efter att få höra GRANTs snygga röst i den typ av låt så är detta perfekt. Låten är bombastisk, fylld med känsla och hennes röst porträtterar seriens mystiska tema perfekt.

Författare:
Emma Isberg, Skribent & Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This