LYSSNAT – VECKA 31

av | aug 3, 2018 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Millie Turner

Millie Turner har hittills släppt fem låtar som alla håller väldigt hög kvalite. Nyaste låten She Was A Dancer är inget undantag. Hennes musik påminner om Lordes men är mörkare, mer klubbig och mer indie. En ny artist med stor potential.

Blood orange

Första låten från Blood oranges kommande album heter Charcoal baby. Musiken är lugn och melodisk. Det experimenteras med olika instrument och tempon på ett sätt som känns unikt. Rösterna är dova och budskapet är fint. Albumet släpps den 24 augusti och det här smakprovet får mig att längta.

Jade Bird

Jade Birds nya låt Uh Huh har mer kraft och fart än vad hennes låtar vanligtvis har. Den är som gjord för att spelas live med raffiga gitarrer och trummor. Hennes lugnare låtar är det som utmärker henne men hon gör sig väldigt bra på det här viset också. Med Jade Bird får man lite av varje.

 

Sakarias, Rebecca och Fiona

Grand Canyon är ett samarbete mellan Sakarias och Rebecca och Fiona. En ledsen låt på svenska. Sakarias kör precis som Lorentz hårt med autotunen på sin egen röst. Tillsammans med Rebecca och Fionas ljusa stämmor blir det väldigt bra. En låt som är väldigt lugn och elektronisk. Enkel men mitt i prick. Låten kommer från Sakarias nya album Mars.

Capital Cities

Indiemusik som får en att vilja dansa brukar vara precis vad Capital Cities har att bjuda på. Så även denna gång, med nya låten Just say when. Refrängen sätter sig direkt i huvudet. Hörs snart på ett dansgolv klockan 01.30 nära dig!

Författare:
Felicia Lotsander, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This