LYSSNAT – VECKA 30

av | jul 26, 2019 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

228k

I mitten av juni släppte 228k sin första EP, We. Den franska duon bjuder på vackra och gripande melodier förenat i mer klassisk elektronisk pop där kombination känns spännande. Första spåret på EP:n är Heartless som visar upp essensen från resten av albumet och ger ett slående musikaliskt porträtt av duon.

Cannons

Perfekt till alla dansanta sommarkvällar har nu L.A-baserade Cannons släppt nytt album; Shadows. Albumet går i helt gruppens anda om synthig indie med tydliga dragningar mot 80-talets elektroniska funk-era. Är en ett Stranger Things-fan för låtarna Baby och Loved Chained en direkt till senaste säsongen.

Tusks

Låten Demon från Tusks junisläppta album Avalanche har gått varm i hörlurarna. Albumet i sin helhet är otroligt välproducerat av hjärnan bakom; Emily Underhill. Hon bjuder oss på en utomjordisk elektronisk indie som ligger i gränslandet av rock och pop. Drar liknelser till storheter som Bon Iver och The XX, magi är vad det är.

LORN

Mörk, mäktig, instrumentalt komplexitet är superlativ jag vill beskriva Marcos Ortegas senaste album DROWN THE TRAITOR WITHIN. Albumet är faktiskt hans andra albumsläpp för i år, bara en sån sak. Inte vilken elektronisk dansmusik som helst detta utan det är insvept i ett mörker av djupa tryck på ett otroligt intelligent sätt.

diveliner

Girl from texas är senaste singeln från artisten diveliner. Senaste året har han spottat ut sig en hel del singlar. Han är från L.A och både skriver och producerar musiken själv, det är ungefär det en vet om honom just nu. Låtarna går i en modern tappning av emotionell hiphop eller ”sad rap” som går åt det mer popigare hållet vilket är en frisk fläkt i genren.

Författare:
Lili Gustafsson, skribent

Pin It on Pinterest

Share This