LYSSNAT – VECKA 30

av | jul 27, 2018 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

The Internet

R&B gruppen The Internet har återigen släppt ännu ett skönt funk-album! Med stort fokus på instrumentella stämmor och ackompanjerande sång lyckas The Internet följa tråden från sin tidigare musik och samtidigt skapa något nytt. Gruppen består av fyra soloartister: Syd Tha Kyd, Steve Lacy, Matt Martians och Patrick Paige II. Lyssna på skön musik fyllt av elgitarr och mjuk bas med The Internet!

The 1975

Rocka loss till The 1975’s nya singel Love It If We Made It. Det brittiska pop-rock bandet släpper andra singeln för 2018, ett hopp om nytt album! Låten har en monoton och skrikig sång-stämma, samtidigt som det inte alls låter jobbigt! Stämman är backad med massa fylliga instrumentella melodier. På en varm och glad sommarkväll kan The 1975 höja stämningen.

Buddy

Buddy, ett smeknamn han fått från sin syster, är lite av en off the radar rappare. Hans nya album Harlan & Alondra har fått mycket uppmärksamhet och beröm från kritiker. Det intressanta med Buddy är att han följer vissa moderna trender bland rappare samtidigt som han har sin egen stil. Verkligen värt att lyssna igenom!

Fennec

Ännu ett otroligt album släppt av Fennec! Ingen verkar veta någonting om producenten Fennec, men jag skulle säga att det är en del av hans charm. Fennec jobbar genom att sampla musik. Sättet han väljer sina prover och hur han sätter ihop dem ger ett extremt fylligt och välgjort resultat. Om du letar efter elektronisk dansmusik är So That I May See You Again rätt val.

Superorganism, Danny L Harle

Danny L Harle har släppt en remix av Superorganism’s låt Night Time. Man kan fortfarande höra Superorganism i musiken, men en tydlig kontrast märks i artisternas stilar. Lyssna på Night Time Danny L Harle Remix för att höra en elektronisk version av Superorganism’s musik!

Författare:
Ellen Ban Spaak, skribent

Pin It on Pinterest

Share This