LYSSNAT – VECKA 3

av | jan 22, 2016 | Lyssnat, ö

Popmanis musikredaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

 

charlie-hilton--palana-1200px_800

Charlie Hilton

Charlie Hilton känner vi igen sen tidigare som frontperson i bandet Blouse och har under de senaste månaderna debuterat som soloartist och släppt förbluffande singlar med bland annat Mac De Marco. Idag släpptes debutalbumet Palama som Jacob Portrait från Unknown Mortal Orchestra har producerat. Albumet är ett perfekt pussel av intima låtar, speciellt WHY och When I’m Gone.


Adam Tensta - Svart Bäbis cover

Adam Tensta

Svart Bäbis är en stark comeback, som jag vill poängtera är likaväl viktig som bra och aktuell. Låten går inte att blunda för och de som blundar för låtens mening kan inte ha lyssnat på lyriken. Adam Tensta kommer nämligen inte bara bli pappa åt sitt barn, utan en fader åt hela Sverige med sin vishet och musik.


The fat white family

Fat White Family

Uppföljaren på succédebuten Champagne Holocaust är här och lever upp till alla förväntningar. Den nya plattan Songs for Our Mothers är enligt sångaren Lias Sauodi inspirerad av fyllon, missbrukare och världen dem lever i och det är något som bäddas in som en kantig röd tråd genom hela plattan. Jag tror inte att Fat White Familys musik är till för alla, men för de som börjat lyssna och gillar det så kommer musiken att trollbinda dem.


Iggy Pop

Iggy Pop har byggt sig en frontlinje utan dess like och samarbetat med storheterna Joshua Homme (Queens of the stoneage, Eagels of death metal), Dean Fertita och Matt Helders (Arctic Monkeys). En kombination vi bara kunde drömma om har alltså spelat in en hel platta i smyg vid namn Post Pop Depression, som kommer att släppas den 18 mars. Men redan idag kan vi lyssna på smakprovet Gardenia, som skvallrar om en platta vi sent kommer att glömma.


CYm9PfHUEAAT229I5

Kakkmaddafakka

Den andra singeln från indiepop bandets fjärde album KMF är här. Med piano som bas är denna perfekta poplåt något som ger en totalt välmående, även fast låten faktiskt handlar om när en måste avsluta något som påminner om ens första tonårs romans.


Laser & Bas

När minusgraderna bitit sig fast i befolkningens ryggrader är det på tiden och välbehövligt passande att Ola Johansson och Carl Johan Lundgren i Laser & Bas släpper en låt som ger oss hopp om varma sommarnätter. Den 5 februari släpps EP:n som förhoppningsvis underhåller våra öron tills våren är här.


lapsley-long-way-home-413x413

LÅPSLEY

I mars är väntan över och Låpsley släpper äntligen sitt debutalbum Long Way Home. Har ni på något sätt lyckats missat denna 19 åriga tjej som tagit Storbritannien med storm, så beordrar jag er nu att lyssna igenom allt hon släppt. För Låpsley är en artist som vi bara sett början av. I veckans släpptes singeln Love Is Blind som definitivt är ett av hennes starkaste verk.

Författare:
Elin Strömberg, Skribent & Chefredaktör

Pin It on Pinterest

Share This