LYSSNAT – VECKA 3

av | jan 17, 2020 | Artiklar, Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Folke Nikanor

Inte mindre än i dag släpps uppföljaren till succédebuten Bottenviken, signerad Folke Nikanor. Det färska albumet har det förträffliga namnet Rymden enligt Folke Nikanor, ett väldigt reflekterande namnval till dem sfäriska sagomusiken. Förutom glittrig elektronik och folkliga inslag finns även gäster som Annika Norlin och Frida Johansson med på albumet.

Freja The Dragon 

Ytterligare en fredagspresent till alla musikälskare släpps i dag. Freja Drakenberg släpper nu titelspåret till sin kommande EP och därmed också hennes andra singel. Long Gone Girl är en fräsch, tung och medgungande poplåt i alla dess rätta bemärkelser. Förutom att ha producerat låten själv är låten skriven ihop med stora namn som Björn Yttling och Joakim Berg. Ribban är satt för EP:n kan man säga.

070 Shake 

070 Shake, eller Danielle Balbuena som hon heter, fortsätter att släppa fantastiska singlar, så även denna som släpptes i slutet av förra veckan. En otroligt stark uppföljare till Under The Moon som släpptes i mitten på december. Det doftar succéalbum på gång av den 22-åriga rapparen från New Jersey. Guilty Conscience är en fortsättning på det mer smärtande, avskalade i långsammare tempo, fortfarande med Danielles kaxiga essens.

NEZ

NEZ är den ena halvan av den Grammy-nominerade duon Nez & Rio. Med många stora namn i samarbetsbagaget så är det inte så konstigt att han har med ScHoolboy Q på senaste låten. Det är svårt att klassificera WIld Youngster, låten är liksom allt? En kameleont mellan house till hip-hip till synth.

KÅRP

Kårp är tillbaka med en första glimt in i den kommande EP:n, här med låten Left Handed. En bra uppvärmning till deras medverkan under musikfestivalen by:Larm. De har beskrivit sig själva som att de gör paranormal dödsdisco. Det finns nog ingen så bra beskrivning som den för vad vi får höra i en nya singeln. Unikt och utsökt i sitt slag.

Författare:
Lili Gustafsson, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This