LYSSNAT – VECKA 3

av | jan 19, 2018 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Pale Honey

Vännerna Nelly Daltrey och Tuva Lodmark från Göteborg utgör tillsammans duon och rockbandet Pale Honey. Förra fredagen släppte de en ny stripped down-version av Why Do I Always Feel This Way tillsammans med låten Replace Me, som även den återfinns på deras senaste album. Den avskalade versionen av Why Do I Always Feel This Way ger utrymme åt texten att träda fram, och ger låten än lite mer tyngd än innan.

Typhoon

Det amerikanska, Oregon-baserade indierockbandet Typhoon släppte i fredags det nya albumet Offerings. Offerings skildrar historien om en man vars minne och därmed identitet går förlorad. På samma sätt som texterna och historieberättandet är detaljerat, vackert och väl genomtänkt är också det musikaliska arrangemanget det. Låtarna skiftar fokus mellan ensamma gitarrsträngar, sång och mäktiga, stegrande musikstycken. Det känns som att det finns en tanke bakom varje stråk, ton och ord i det 68 minuter långa albumet.

Innerst Inne

Johan Tommy Karlsson, mer känd som artisten Familjen, har tillsammans med musikproducenten Andreas Tilliander släppt låten Solen träffar topparna först. Låten är titelspåret till ett album som släpps senare under våren. Innerst Inne är namnet på duon och det ambientprojekt som de skapat tillsammans. Further Records, som ger ut albumet, har uttryckt att albumet försöker förstärka gemensamma uppfattningar om den skandinaviska elektroniska musikens kyla. Trots det förmedlar låten en varm, mjuk ljudbild. En ljudbild som påminner om känslan en kall vinterdag, när solljuset lägger sig över trädens toppar.

Geowulf

Den australienska duon Geowulf, bestående av Star Kendrick och Toma Banjanin släppte i veckan en singel från det kommande debutalbumet Great Big Blue. Singeln heter Sunday och handlar, enligt bandet själva, om den ensamma känslan som kan infinna sig på veckans sista dag. Rent musikaliskt är det en len och skimrande låt som stilmässigt, främst i sången, påminner om Lana Del Rey. Debutalbumet som släpps den 16 februari är definitivt något att se framemot.

 

HOLY

Holy, eller Hannes Ferm, släppte i veckan sin tredje singel från det kommande albumet All These Worlds Are Yours. Singeln heter Wish och är en experimenterande låt, spretig i sin välskapta komposition. Holy blandar en modern elektronisk ljudbild med 70-talsrock och skapar något nytt, spännande och alldeles eget.

 

Författare:
Klara Ågren, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This