LYSSNAT – VECKA 3

av | jan 20, 2017 | Lyssnat, ö

Popmanis musikredaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

9700f2b2-28c9-45f2-b6ec-23969f01718c

Runtom Knuten

Stockholmsbaserade Runtom Knuten har den där orädda, nästintill kaxiga sångrösten som kombineras med instrument som spelas skickligt utan pardon. Bandet påminner om andra favoriter såsom Riddarna och Terra i sin råa ärlighetInfluerade av den amerikanska garagerockscenen när den är som bäst med band såsom Wavves och King Tuff i en kombination med Smith Westerns fina melodislingor har Runtom Knuten lyckats plocka ur det allra bästa för att sedan landa i ett helt eget uttryck och Isen Brinner blir ett alldeles självklart inslag i den gråa januarivardagen.


Hater-Had-It-All-1484753599

Hater

Hater släpper musik som aldrig gör en besviken och singeln Had It All inför det stundande albumsläppet är inget undantag. Det Malmöbaserade bandet visar återigen på en otrolig fingertoppskänsla och precision när det kommer till att skapa den bästa av indiepop och det är med en spänd förväntan vi på Popmanis musikredaktion ser fram emot albumreleasen i mars.


Skärmklipp

 

Shitbaby Mammals

De första 12 sekunderna av Fire Brigade känns Mick Jagger-kaxiga när gitarriffen rivs av på ett oldschool garagerockvis. När en letar upp Shitbaby Mammals på Facebook står det i beskrivningen ”Oväsen från Östergötland” och visst stämmer det, men det är sällan oväsen någonsin låtit så bra som när Fire Brigade spelas från mina högtalare. Detta är musik att störa sina grannar med på högsta volym. Bandet som utgörs av Erik Andersson och Joakim Ejdeholm släpper sitt debutalbum Love. Live. Lambada den 30 januari och efter att ha hört Fire Brigade och Mustard Love kan jag bara säga att det bådar gott.


Dessert 

Första gången jag hörde L.A bandet Dessert var i samband med just denna musikvideo till låten Checkmate. Musiken är suggestiv och det tar några gånger innan en fastnar helt för de elektroniska beatsen och den lite släpande sången, men när en väl gjort det är det svårt att värja sig mot den hypnotiska ljudbilden. Vill en lyssna på hela deras debut EP Songs For Children finns den att köpa i form av ett ljus med ett USB inuti och är troligtvis världens enda EP du kommer behöva använda tändstickor för att få höra.


Baula

Baula är namnet på ett 934 meter högt Isländskt berg men också namnet på ett svenskisländskt popband som har sin bas i Göteborg. Bandet som består utav Karolina Thunberg och Ísak Ásgeirsson låter alternativa influenser genomsyra deras musik. På Just Like Yesterday möts vi av Karolinas klara röst till gitarrer som bär på ett sound som stundtals kan liknas vid Makthaverskan eller Broder Daniel. Passa även på att spana in omslaget som är illustrerat av Fanny Valentin.


slo

 

Slowgold

Amanda Werne besitter en av Sveriges finaste röster och idag släpptes singeln Väntar inför albumet Drömmar som kommer i början av februari. Väntar är klädd i klassisk Slowgoldskrud och att Hope Sandoval och Mazzy Star har varit inspirationskällor för Amanda Werne hörs när hon likt Hope Sandoval sjunger drömskt, men samtidigt så kraftfullt och starkt.

Författare:
Amanda Båmstedt, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This