LYSSNAT – VECKA 29

av | jul 17, 2020 | Artiklar, Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

boy pablo 

boy pablo har släppt sin dubbelsingel honey / jd’s song som är den andra releasen från hans kommande debutalbum Wachito Rico som kommer i höst. Låtarna vittnar om en komplex fin linje mellan att skriva lättsmälta texter om kärlek men samtidigt visa på det komplicerade i att känna saker. Produktionen på låtarna har å ena sidan en otroligt somrig produktion som för tankarna till fina ljusa sommarkvällar samtidigt som nya nyanser kommer fram vid varje lyssning och kontrasten skapar en spännande ljudbild.

Yungblud 

Yungblud skriker “this is a song for a person I love” och presenterar ännu en energifylld låt i väntan på hans efterlängtade album. På nya singeln Strawberry Lipstick utforskar Yungblud glamrockens bortglömda värld där den energiska ljudbilden får ta stor plats och bära låten framåt. Samtidigt visar han på en sårbar sida och sjunger om att inte vill få sitt hjärta krossat, igen. Strawberry Lipstick visar på att han fortsätter att skapa musik som få andra bemästrar och höjer förväntningarna inför kommande album.  

Beabadoobee

Beabadoobees nya låt Care är precis vad jag inte visste att jag önskade mig. Låten börjar med en gitarrslinga som men bygger snabbt på och visar sig bli en energisk låt som bygger på såväl gitarrslingor som taktfasta trummor. På Care berättar hon om en relation som har varit påfrestande och om en partner som inte bryr sig om hennes känslor. Låten påminner om soundtrack från gamla tonårsfilmer från 90-talet och hade jag inte vetat bättre hade låten likväl kunnat vara soundtracket till vilken indiefilm om trubbiga relationer som helst och jag hade inte blivit besviken.

Vionavega

Stockholmbaserade Vionavega debuterar med singeln Sway, en elektronisk poppig låt som vittnar om att det finns mer att upptäcka. Sway beskriver en känsla av att vilja fly verkligheten i sig själv, en person eller i ett rus och hon har sagt att hennes texter utforskar allt mellan svävande känslor till universum. En riktigt bra debut med andra ord!

I’m Kingsfisher

Lundbaserade I’m Kingfisher har släppt den fina singeln Pocket Soul. Låten är ett tydligt bevis på att enkelhet och stråkar kan ta en långt. I’m Kingfisher representerar en sårbar röst som får guida lyssnaren framåt i en text som doftar melakonli samtidigt som ljudbilden hintar om att han har gått tillbaka till rötterna och sökt inspiration i amerikansk södern. I höst släpper han sitt album The Past Has Begun och det ser jag framemot. 

Författare:
Redaktionen

Pin It on Pinterest

Share This