LYSSNAT – VECKA 28

av | jul 9, 2020 | Artiklar, Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Built to Spill 

Det kan inte vara det enklaste projektet i världen att tolka den framlidne Daniel Johnstons låtar, och Built to Spill är relativt återhållsamma i sina versioner av sångerna på detta album. Men det är alltjämt en trevlig lyssning, även om originalens excentriska kvalitéer naturligtvis lyser med sin frånvaro. Man får helt enkelt ta det för vad det är.

The Fiery Furnaces 

En av 2020 års mest oväntade låtsläpp är nu när syskonparet Matthew och Eleanor Friedberger efter elva års tystnad släpper en ny singel. Efter att 2004 släppt en av millenniets alltjämt mest intressanta skivor på Blueberry Boat kändes det som att kreativiteten dessvärre avtog under efterföljande skivsläpp och bandet skippade helt sonika hela 2010-talet. Men nu verkar de glädjande ha återvänt till musikskapandet.

PRIMA QUEEN

Gruppen Prima Queen har släppt singeln Tapwater med Mathilde Bataillé exklusivt genom streamingtjänsten Bandcamp, för att kunna ge alla intäkter till The Free Black University. Deras sedvanliga avskalade melankoliska pop är på Tapwater instängda grubblerier över vår samtid. Enligt de själva handlar den om att ”tänka för mycket och inte lita på regeringen”.

Esther

Esthers senaste singel Danger Stranger var den första låten som hon skrev tillsammans med Pontus Winnberg. En hoppfull låt som handlar ett brustet hjärta som fortsätter slå och det är verkligen i sällskap av ett intimt sound som Esthers vokaler lyser som allra starkast.

Zara Larsson

Zara Larsson är tillbaka med ny egen musik. Love Me Land är precis en sådan självsäker och spännande låt som en hade kunnat förvänta sig från henne samtidigt hintar texten om en tudelad känsla i att känna sig kär trots att det kanske gick för fort och en inte var redo. Zara Larsson gör sig bäst i poppiga låtar med texter som får en att tänka till och Love Me Land är ett strålande exempel på det.

Författare:
Redaktionen

Pin It on Pinterest

Share This