LYSSNAT – VECKA 29

av | jul 20, 2018 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Frøkedal

Norska musikern Frøkedal släppte förra veckan singeln David. Detta är den fjärde singeln som är släppt 2018 i samband med hennes uppkommande album. Det fina med David är akordprogressionen med stingande maj ackord som sedan övergår till moll, det skapar en känsla av bitterljuvt hopp. En mystisk låt som uppslukar lyssnaren. Ta en promenad längs vattnet medan du lyssnar på Frøkedal!

Beach Body

Sommarens sköna kvällsmusik är här med Beach Bodys EP Curb Ciggiez. Den kanadensiska trion består av Rory Copithorn, Ian Patterson och Gaelan Malloy. Beach Body är kända för sin laid-back beach pop som låter munter men ofta ackompanjeras av en lidande text. Musiken påminner en del om Mac Demarco, en artist även baserad i Kanada.

Westerman

Lätta ackord på synten, skön melodisk gitarr stämma, varierande takter med ljusa slag – Easy Money är ännu ett mästerverk av London artisten Westerman. Låtens varierande melodier är ett resultat av textens betydelse, Westerman beskriver att låten är en återkommande konversation han haft med någon nära. Easy Money känns lätt och försiktig, ett bevis på den ömtåliga konversationen som tar plats. Att kunna tonsätta en dialog som förekommer mellan många par är väldigt skickligt. Vi ser fram emot mer!

Christine and the Queens

Den hyllade franska artisten Christine and the Queens släppte i våras låten Girlfriend, och förra veckan släpptes en remix EP samma låt i kollaboration med Dâm-Funk. EPn heter Girlfriend / Damn Dis-Moi och har remixer av låten på både engelska och franska. Den handlar om kvinnans lust och hur den kan tyckas vara macho.

DRAM

Surprise release EP med DRAM! That’s A Girls Name består av tre låtar, Best Hugs, WWYD? och Sundress. Låtarna har ett gemensamt somrigt sväng, personligen tycker jag att Best Hugs är lite extra svängig! Utgivningsdatumet är perfekt inför DRAMs uppträdande på Pitchforks Chicago festival i helgen. Snygg timing!

Författare:
Ellen Ban Spaak, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This