LYSSNAT – VECKA 29

av | Jul 21, 2017 | Lyssnat, Ny musik

Dawn Again

Nyligen släppte DJ:n Dawn Again Dharamsala från EP:n Friends och bekräftar ännu en gång den australienska housemetropolen Melbournes storhet. En låt att ha i hörlurar, vid poolen, på festen och efterfesten. Dawn Again lyckas skapa en drygt sju minuter lång dansant berättelse, något som får en ständigt nyfiken och överraskad. Skickligt, genomtänkt och samtidigt extremt lekfullt.

 

Phoebe Bridgers

I september släpper den 22-åriga Phoebe Bridgers sitt debutalbum Strangers in the alps. Tills dess får vi nöja oss med Motion Sickness, en låt som är lätt att fastna för redan första gången. Lite tack vare den The Shins-betonade videon, men framförallt i regi av Bridgers extremt behagliga röst. Patti Smith möter Anna Ternheim i denna indiepopskapelse som levererar slagkraft i bomullsmjuka lakan.

 

Dornik

Londonbaserade Dornik menade själv att den här låten var rolig att spela in, och att han inspireras mycket av Anderson .Paak. Vi förstår honom! God knows är rolig, för att inte säga förlösande att lyssna på och för onekligen tankarna till soul -och funkkungen Paak. Därmed långt ifrån sagt att Dornik inte skapat ett unikt sound. Dornik lånar Paaks jazziga upptempo och adderar sin milda r’n’b- vibe till en semipoplåt lika melodisk som sexig.

Flamingo Jones

Ännu en varm, varm kram från våra vänner i syd. The Island Does Crazy Things är mycket talande för vad jag tänker på när jag blundar och lyssnar på tropiska drömmen Flamingo Jones. En kort, intensiv inledning rinner ut i vad jag tänker att ett korallrev hade låtit i elektronisk musikväg. Det är busigt, det är Lilo & Stitch, det är ett poppigt undergroundverk som sannolikt passar de allra flesta.

 

Little Dragon

Ritual Union kan ha varit låten jag lyssnade på allra mest ifjol. Det finns inget snack om att svenska elektropopgruppen Little Dragon vet vad de sysslar med – i synnerhet när beroendeframkallande låtar kommer med en video som den här. Nysläppta videon till Strobe Light, en låt från deras femte album Season High, utspelar sig i Sydafrika och speglar bland annat gruppens kärlek till sydafrikansk housemusik. Videon är därtill en betoning av några av de politiska motsättningar som existerar i landet. Det är intelligent, färgstarkt och välproducerat. Ja, vad ska en säga? Länge leve Little Dragon!

 

Författare:
Alice Dadgostar, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This