LYSSNAT – VECKA 28

av | jul 12, 2019 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Niki & The Dove 

Okej, låten i sig är inte helt ny, fair enough. Däremot är den värd att uppmärksamma. Den dynamiska popduon från Göteborg har gett ifrån sig ett kreativt livstecken genom att göra en lätt remix av sin gamla hit Sister Brother Mother Father. Med några sköna gitarriff och något nedtonad bas får låten en ny karaktär. Perfekt för de lata dagarna vid stranden.

Mountain Bird 

Från nedtonad bas till uppskruvad bas. Mountain Birds senaste låt Quit utgör ett mellanting mellan dansant house och syntig indiepop. Det känns mer sannolikt än osannolikt att det kommer produceras några mixar inom den förstnämnda genren på den här låten. Det var ett tag sedan Adam Öhman, som är mannen bakom projektet, släppte ny musik. Väl värd att hålla ögon och öron öppna för att framtida släpp.

Snail Mail 

En av de yngsta, men likväl kanske starkaste lysande, stjärnorna på den internationella rockhimlen, har släppt nytt. Snail Mails The 2nd Most Beautiful Girl In The World ligger i linje med hennes tidigare släpp. Hennes råa klassiska rocksound är unikt just nu.

Viktor Olsson

Han har spåtts en lysande framtid ända sedan debuten 2015. Däremot har det inte riktigt lossnat för Viktor Olsson på de stora scenerna – än. Med Alla pratar om Forever kommer en mer mogen sida fram i såväl texten som musiken. En välproducerad poplåt från början till slut. Ett vackert pianoarrangemang sätter den melankoliska tonen för låten som skildrar den upprivande tiden in i vuxenlivet, med allt som hör därtill.

Karakou 

Uppsalabandet Karakou har flera spännande släpp bakom sig. Med Kom över hit har bandet onekligen lyckats skapa ännu en trallvänlig popdänga. Framförallt känns det som att Karakou har börjat hitta sitt sound alltmer. Det är nog inte helt otänkbart att vi får höra mer från dem inom en snar framtid!

Författare:
Maximilian Haglund Holst, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This