LYSSNAT – VECKA 28

av | jul 13, 2018 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Childish Gambino

Childish Gambino levererar sommarens soundtrack på uppföljaren till succésingeln This Is America. De två nya låtarna släpptes tillsammans som ett sommarpaket och går under titlarna Summertime Magic och Feels Like Summer.

The National

Det var från en början endast tänkt att The Nationals inspelade konsert av albumet Boxer från fjolårets tioårsjubileum endast skulle släppas på vinyl. Men nu kan vi med glädje berätta att konserten i Bryssel numera går att hitta på alla streamingtjänster och som vanligt bjuder bandet på ett imponerade framförande av den oslagbara albumklassikern Boxer.

Sibille Attar

Sibille Attar följer upp vårens release av Paloma’s Hand med en ny musikvideo till EP’s första spår I Don’t Have To. Bakom skapandet av videon hittar vi Linda Hedström som också är keyboardist i ShitKid.

Ólafur Arnalds

Nyligen blev det klart att den isländska multiinstrumentalisten Ólafur Arnalds kommer till Sverige för en konsert i Stockholm i början på nästa år och den 24 augusti släpps Arnalds fjärde album re:member. Tre smakprov från skivan finns nu ute att lyssna på, varav den senast släppa låten som går under titeln saman är helt enastående.

Lusts

Bröderna Andrew och James Stone släppte sitt debutalbum Illuminations år 2015 och nu är duon aktuell med en ny mörk poplåt i form av singeln lost highway. Låten handlar om att hitta en plats där ingen vet vem du är, ditt förflutna eller din framtid och är tagen från bandets kommande album som väntas släppas senare i år.

 

Författare:
Elin Strömberg, Skribent & Chefredaktör

Pin It on Pinterest

Share This