LYSSNAT – VECKA 27

av | jul 5, 2019 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

BENEE

Nya zeeländska Benee som debuterade 2017 har släppt sin första EP Fire On Marzz. Den innehåller sex spår av medryckande, kitschig och nutida pop där spåret Glitter och Evil Spider sticker ut särskilt.

MIRIAM BRYANT

Hon är inne i någon ny slags era av innerligt vacker sårbarhet. Förra veckan släppte hon sin EP Mi Amor. Det är också det första längre formatet på svenska. Såriga texter utan lösningar och gulliga slut som gräver mycket djupare än innan. Finast är Blåmärkshårt (Mi Amor). Bland medförfattarna till texterna på EP:n hittas bland annat Veronica Maggio, Maja Francis och Jocke Berg.

SPEELBURG

Låten Oxy Cotton Candy som släpptes förra veckan är surrealistisk, studsig feelgood med inslag av barockpop. Amerikansk-belgiska Speelburgs musik låter som en mix av Vampire Weekend och Calvin Harris och är perfekt i soligt väder.

TOMAS BRINK

Förra veckan släppte Tomas Brink den fem spår långa EP:n Vad ska mamma säga? producerad tillsammans med Fredrik Nordin och Johan Kull. Det är Tomas första EP men han har tidigare släppt två album. Brinks musik är melodisk vispop kombinerat med texter som är fyllda av inåtblickande vemod. Bäst är den lågmälda Gamla spår som är skör som en vaggvisa.

MARK RONSON

Mästerproducenten har släppt sitt nya album Late Night Feelings på tema hjärtekross som innehåller en hel drös gästartister. Kvar är hans karaktäristiska retrofeeling som nu korsar över i tydligare discoinfluenser. Bäst är Late Night Feelings och 2AM med Lykke Li och den av radio redan sönderspelade Nothing Breaks Like a Heart med Miley Cyrus, men samtliga låtar blir bättre för varje lyssning.

Författare:
Emma Thimgren, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This