LYSSNAT – VECKA 27

av | jul 6, 2018 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Lorentz

Sedan han släppte sitt senaste album Lycka till har Lorentz under våren dykt upp i samarbeten tillsammans med Sakarias och Little Jinder. I fredags släppte han en egen singel, Wow Pow. Wow Pow är allt en förväntar och önskar sig av Lorentz. Lorentz ruckar inte på sin säregna stil, och det funkar. Om singeln står för sig själv eller om fler släpp är att vänta vet vi inte. Men jag känner på mig att Wow Pow kommer att agera soundtrack till den här sommaren för många av oss.

JËLLY

Bakom artistnamnet JËLLY står sångerskan Julia Nelly Simonsson från Malmö. I höstas släppte hon debut-EP:n Allting/Ingenting, och i fredags kom den nya singeln Dö Ung. Stilen och den starka texten för tankarna till en skånsk variant av Cherrie. Dö Ung är skicklig sång och ord som berör, en singel som gör en nyfiken på mer från JËLLY.

Wildhart

Ylva Holmdahl och Christian “Kiwi” Berg utgör tillsammans duon Wildhart. För en vecka sedan släpptes deras EP Caught in a Fisheye. EP:n är sex låtar rymdisk, experimentell elektronisk pop. Caught in a Fisheye kombinerar virvlande syntar med medryckande beats och skapar ett ljudlandskap som är både komplext och fint. Lyssna!

Ji Nilsson & Marlene

För några månader sedan släppte soloartisterna Ji Nilsson och Marlene låten There tillsammans, och nu är de återigen aktuella som duo med den nysläppta Ear Candy. Singeln är drömsk, sprudlande och rör sig i gränslandet mellan pop och house. Ear Candy blir utan tvivel örongodis på dansgolvet, hemmafesten eller poolpartyt i sommar. Om dessa samarbeten är tillfälliga eller om Ji Nilsson och Marlene är en officiell duo återstår att se, men vi hoppas på mer!

Summer Heart

Dreampop-artisten Summer Heart, eller David Alexander, är aktuell med den nya singeln Aftershock. Artisten berättar i en intervju med The Line of Best Fit att låten kom till i hans väns sovrum i Greenpoint, Brooklyn. Den handlar om att bli hopplöst kär och att göra allt för att fånga den personens uppmärksamhet. Aftershock omges av en mjuk och dunkel ljudbild, samtidigt som den lyckas vara intressant och medryckande genom hela låten.

Författare:
Klara Ågren, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This