LYSSNAT – VECKA 27

av | Jul 7, 2017 | Lyssnat, Ny musik

Vinter ft. Unge Ferrari och Arif

Popmani har haft ögonen på Vinter sedan han släppte singeln Stanna Kvar och nu är Vinter eller Hampus Bergh som han också heter tillbaka med det första av flera kommande singelsläpp i form av 10 år ft. Unge Ferrari och Arif. Det är musikalisk precision, vassa features och får en inte höra Vinter på dansgolv i sommar blir åtminstone jag förvånad.

Parasite Child feat. SKEPP

När en försöker samarbeta blir det ibland en enda katastrofal röra men det kan även bli helt lysande och genialt. Lite den känslan fick jag när jag hörde Something for you för första gången, Elin Skeppstedts röst gifter sig fint i ett möte med Andreas Stellans synthmagi. Parasite Child + Skepp är med andra ord lika med sant. Jag är nog inte den enda som vill höra mer från detta samarbete som bär viskningar av duon JJ:s svävande ljudbild.

L’Imperatice 

När jag vill dansa sätter jag på L’Imperatice eller kapar närmsta spotifyque för att smyga in min favoritmusikimport. L’Imperatice har en permanent plats på alla mina USB:s och spellistor, för vem kan egentligen motstå franska disco och funkvibbar när de dessutom levereras i en löjligt snygg förpackning? Séquences är ett spår från EP:n som släpps idag under samma namn, lyssna och njut, bättre dansgroove får en leta länge efter.

Yoko Ono 

Yoko Ono, bara det borde räcka för att väcka nyfikenhet egentligen. Lyssna på texten, för när Yoko talar eller sjunger som i detta fallet, så har hon något viktigt och vettigt att säga. Och vem faller inte för det härliga retrovibbarna som What a Bastard World is ljudlandskap bjuder på.

Four Tet

Har du tröttnat på alla kommersiella sommardängor?  Remixkungen Four Tet har tidigare gjort remixer på såväl The XX som Todd Terje men nu har Kieran Hebden, som Four Tet också heter släppt en singel inför vad som ryktas bli nästa album. Låt dig svepas in i Four Tets långsamma och hypnotiska rytmer och glöm allt vad rimmande texter på svenska om sommar, sol och bad heter.

Lilla Namo och Kaah

Lilla Namo och Kaah sätter ord på det de flesta någon gång velat säga när en stöter på krångel i relationskarusellen, kanske fungerar det lika bra med att skicka Håll Käften i ett messengermeddelande i fortsättningen? Denna singel kan du nästan räkna med att få höra ute på ett dansgolv eller två kommande veckor för Lilla Namo och Kaah har levererat en catchy ny singel.

Författare:
Amanda Båmstedt, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This