LYSSNAT – VECKA 26

av | Jun 30, 2017 | Lyssnat, Ny musik

BC Unidos

Att Markus Krunegård och Patrik Berger är goda vänner har väl inte undgått någon. Men det är först nu det blir ett gemensamt projekt. Första singeln Bicycle har alla ingredienser för att bli en riktig sommarplåga. Vi får hoppas på mer släpp från poprävarna, detta är fem av fem för oss på Popmani!

Drake

Ännu en singel från en av världens största artister. Fortfarande lika aktuell och fräsch i sitt sound som alltid. Orden rinner förbi samtidigt som de etsar sig fast i potentiella catchphrases. Signs känns lättsmält och djupt på en och samma gång. Perfekt en tidig morgon efter en sen natt.

Generationals

Redaktionens fling med Generationals är långt ifrån över. Fyra singlar in på ett nytt album är väntan (förhoppningsvis) snart över. Tills dess får vi avnjuta Mythical. Indieplock på gitarren flyter fram över soliga hav och sommar i musikvideon som drömmer sig bort från den svenska sommaren.

Bondage Fairies

Svenska chip-punkbandet Bondage Fairies står för veckans mest flippade musik och video. I San Francisco flyttar punken in i TV-spelens värld och musikvideon kan bara beskrivas som en underbar lågbudgetproduktion. Missa inte det andra spåret från singeln, I will never love you, samt video till denna.

 

Nu:Logic feat Ed Thomas

Ingen sommar är komplett utan soft drum & bass. Englandsfavoriten Nu:Logic ger oss Driftwood, en sval poplåt i elektroniska kläder. På sång hittar vi den relativt okände Ed Thomas som mest gjort ballader. En helt klart spännande mix och kanske något även för den som annars inte är förtjust i drum & bass.

 

Författare:
Erik Magnusson, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This