LYSSNAT – VECKA 25

av | jun 19, 2020 | Artiklar, Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Mr Eazi

På sitt senaste fullängdsalbum Life is Eazi, vol. 2 – Lagos To London bjöd Mr Eazi på banger efter banger. Ribban för nästa projekt sattes därmed högt, och när han nu delar med sig av EP:n One Day You Will Understand gör han mig långt ifrån besviken. Projektet utgörs till stor del av mjuk och lågmäld afrobeats, perfekt för lata sommardagar under solen. Mr Eazi har dessutom med sig gästartister från sitt mentorprogram emPawa Africa, vilket bidrar till en välkommen variation på EP:n.

Rhys

I samband med släppet av sin senaste singel Better Break My Heart har Rhys sagt att hon har utvecklats och nu vill kunna införliva ett större mått humor i sina låtar. På den nya låten sjunger Rhys om en partner som verkar missnöjd, och om en önskan om öppnare kommunikation. Huruvida detta har en komisk underton låter jag vara osagt, men en stabil popdänga är det definitivt!

Asme

Det har snart gått ett år sedan duon Aden x Asme meddelade att de tar en paus från att göra musik tillsammans för att börja släppa eget material. BLod har varit en av solosinglarna som gått allra bäst för Asme, och nu har han även släppt BLod – Acoustic version. Texten må vara densamma, men låtens nya, avskalade skrud ger helt nya dimensioner av sårbarhet.

Jay Prince

2018 vann Londonrapparen Jay Prince bred popularitet med den dansvänliga singeln In the morning. Hans nya EP prayers & soulutions tar avstamp i en betydligt mer allvarlig stämning och består av känslosamt berättande om artistens erfarenheter av bland annat rasism. EP:n består endast av två låtar, den ena av ljusare och den andra av mörkare karaktär. Gemensamt är iallafall de behagliga soul- och jazzinfluerade produktionerna och givetvis Jay Princes naturliga flow och vackra sångröst.

ICE

Det var bara två månader sedan den norska artisten ICE släppte sin debutsingel Rom & Cola. Nu släpper han vad som måste beskrivas som ett lyckat skandinaviskt samarbete när han tar in danska Lamin och svenska Seedy till nya singeln Bino. Tillsammans hyllar de sina Gambiska rötter med en låt som får mitt inre att skrika sommar, sommar, sommar. Det är rap influerad av afrobeats när det är som bäst, kort och gott.

Författare:
Linn Anglerfjord, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This