LYSSNAT – VECKA 25

av | jun 21, 2019 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Mark Ronson

Mark Ronson har släppt sitt senaste album Late Night Feelings. På albumet hittar vi många spännande samarbeten med artister som Lykke Li, Miley Cyrus och Camilla Cabello. Men samtidigt som de stora stjärnorna får vara ansiktet utåt för hans första album på fyra år så hittar jag en favorit i Pieces of us. Det är ett samarbete med King Princess som är precis den där melankoliska discoinspirerade låten som jag vill lyssna på exakt hela sommaren.

Sam Florian

Det är första gången Sam Florian sjunger på svenska och det är första gången som jag egentligen upptäcker honom. På låten Jag är ful i alla ljus samarbetar han med Victoria Nilas och tillsammans skapar de låt som fullkomligt dryper av självförakt och skam. Det är en fin kärlekslåt som tar i det mörka på ett sätt som gör att jag fullkomligt älskar det.

Arizona

Det haglar tätt med ny musik från Arizona. Tidigare i juni kunde vi höra låten Hold the Line som släpptes på Aviciis senaste album och nu kommer singeln Nostalgic. Det är en poplåt som bottnar i ett drömpop-sound som känns alldeles perfekt för ljumma sommarkvällar. Jag ser framemot att höra Arizonas kommande album som väntas komma ut i år och hoppas att de fortsätter att överträffa sig själva, det är jag säker på att de kan.

ALMA

Sedan ALMA debuterade har hon beskrivits som ett stjärnskott och det är väl egentligen precis vad hon är. Ända sedan debutsingeln har hon imponerat på mig med sin säregna röst och ett spännande uttryck som vi inte riktigt har sett förut. Nu har hon släppt sin senaste singel Lonely Night där hon återigen visar hur på ett otroligt snyggt sätt blandar en hjärtekrossad text med en medryckande bakgrundsslinga.

BOI

BOI debuterar som soloartist med låten Imaginary Boys. Det är en låt som redan vid första lyssning sätter sig direkt. Hon sjunger felfritt om hur andra tycker att hon borde komma ned på jorden och sluta drömma. Musiken är otroligt catchy och för mig låter inte detta som en debutsingel från någon som letar efter sin plats i musikvärlden. BOI har redan hittat den.

Författare:
Emma Isberg, Skribent & Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This