LYSSNAT – VECKA 25

av | Jun 23, 2017 | Lyssnat, Ny musik

Young Thug

Jag skriver det igen: Varje gång Filip Lindström skriver Lyssnat för Popmani måste Young Thug medverka. Utan det inslaget blir det inget riktigt Lyssnat. Thugger Thug – som Snoop kallar honom i Get High – behåller den blixtsnabba produktionstakten och ryktet om sig själv med fullängdaren Beautiful Thugger Girls. Lyssna helst inte på de småperversa texterna, lyssna hellre på beatsen och Thuggers tighta flow. Det kan han spotta ut på flera skivor varje år, därav hans evinnerliga återkomst i mina Lyssnat-spalter.

 

The Growlers

En annan stående punkt på dagordningen när det gäller mina Lyssnat-rader är The Growlers, gruppen från Orange County, Kalifornien, som jag enhälligt har korat till Världens Bästa Popband Just Nu. Dessa guldgossar ligger hack i häl på Young Thug i produktivitet, efter ett nyligen släppt album (producerat av Julian Casablancas) ger de direkt ut oberoende singeln Late Bloomers. Det är inte Brooks och gängets bästa dänga någonsin, det påstår jag inte, fast inte desto mindre härligt är det att höra deras tillbakagång till reggaegunget från One Million Lovers, ett spår som faktiskt är ett av deras bästa.

 

Virgo

Råkar du vara disc jockey? Letar du efter den där perfekta låten att mixa ihop med The Growlers nya hit Late Bloomers? Sluta leta, du har hittat hem – Virgos lättsmälta Don’t Let Me Go har inte bara en väldigt originell titel, den är också slätstruken men medryckande kvalitetsunderhållning godkänd för sena kvällar på valfri strand i sommar.

 

The Drums

På omslaget till nya skivan Abysmal Thoughts har The Drums lånat både visuell profil och delvis ljudbild av de magnifika The Garden, som också kommer ifrån Orange County, Kalifornien, precis som The Growlers – Världens Bästa Popband Just Nu. The Drums kommer inte från Orange County, men de är rätt bra ändå. Bäst från Abysmal Thoughts är de första spåren Mirror och I’ll Fight for Your Life.

 

 

GL

Om du gillar att knäppa fingrarna till åttiotalssynthar och pastellfärgade beats ska du vända dig till GL, som jag redan tipsat dig om förra året, när de släppte sin självbetitlade debut. Nu i år har singlarna Destiny och Reflect kommit, som låter exakt likadant. I många andra fall hade det varit något negativt, men gällande GL är det bara bra. För min del får de gärna vara statiska ett tag till.

 

Författare:
Filip Lindström, skribent

Pin It on Pinterest

Share This