LYSSNAT – VECKA 24

av | jun 12, 2020 | Artiklar, Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Deportees

Deportees har under de senaste åren etablerat sig som ett av de riktigt stora namnen inom svensk indiepop. Med nya singeln A Different High visar de verkligen varför. En låt om kärleksförhoppningar som rinner ut i sanden, att släppa taget men samtidigt orka blicka ut mot framtiden.

Sondre Lerche 

Norska indiesucéer har poppat upp som svampar ur marken de senaste åren. En av dessa är Sondre Lerche som i dagarna släppte en hel fullängdare i form av Patience. På detta finstämda album hittar vi I Can’t See Myself Without You. En klassisk poplåt med alla komponenter man kan tänka sig från en lekfull klaviatur till medryckande gitarrslingor och pampiga körer – resultatet är briljant!

Ludwig Hart

En doldis på den svenska rockscenen har släppt en spännande låt i form av Bloodshot Eyes. De distinkta riffen och luftiga tonerna för tankarna osökt till The War On Drugs, men på Harts eget sätt. Ett intressant namn att hålla ögonen på framöver.

 

Kite 

Under förvånansvärt anonyma former har kultbandet Kite släppt en ny singel. I Teenage Bliss hör vi ovanligt glada och hoppfulla toner från syntduon som annars mest gjort sig kända för sin mörka och dystopiska pop. Möjligtvis Kites somrigaste låt hittills!

Johnossi 

Nej, det är inte en cover på Miley Cyrus gamla radiodänga. Det är allt annat än det. Med ett lika skränigt som medryckande metalsound är duon Johnossi tillbaka med ny musik. Låten var från början tänkt att kicka igång årets numer inställda festivalsommar. Däremot lämpar den sig utmärkt som start på musiksommaren ändå.

Författare:
Maximilian Haglund Holst, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This