LYSSNAT – VECKA 24

av | jun 15, 2018 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

King Princess

Sedan debutsingeln 1950 har jag sett framemot mer material från King Princess som har imponerat stort på mig. Nu har EP:n Make My Bed äntligen landat och den är precis den där blandningen av ärliga texter och en spännande ljudbild som jag förväntade mig från henne. Samtidigt kan jag inte annat än att bli förvånad över att King Princess lyckas leverera en så stark EP så tidigt i karriären, det får i alla fall mig att se framemot framtiden.

Miriam Bryant, ALMA

Förra årets dunderhit Black Car kanske kändes som en låt som vi lämnade bakom oss i 2017 och med nya singeln O A O A E vi förlorade tillsammans med Markus Krunegård är Miriam Bryant inte en artist som behöver förlita sig på gamla meriter. När hon nu åter släpper singeln Black Car tillsammans med artisten ALMA känns det nästan som en ny låt som innehåller helt nya textrader och en helt annan nerv av sorgsenhet. Jag visste inte att jag längtade efter denna låt.

MAMBO

“Hoppfull melankoli”, så beskrivs MAMBOs nya dubbelsingel In My Bed Everything Feels Alright och visst stämmer det. Ett melankolisk och sorgset textförfattande ligger till grund för två låtar som en inte kan låta bli att gunga med till. Det är en spännande känsla att känna sorg och även lite glädje samtidigt och det kanske är det som gör att en fastnar för deras musik. En får mycket musik i en enda lyssning.

Wildhart

Göteborgsduon Wildhart har släppt nya singeln Every Touch och passar på att samarbeta med Nadia Nair. Låten är en resa genom en experimentell och nästintill teatralisk ljudbild som flätas samman med textrader som tar tag i en. Deras röster passar otroligt bra ihop och kompletterar varandra på ett sätt som gör en hoppas att det förhoppningsvis inte är sista gången de gör musik ihop. Låten kommer från Wildharts nya EP Caught In A Fisheye som släpps den 19 juni.

Death Cab for Cutie

Att Death Cab for Cutie är tillbaka med ny musik gör att jag direkt för tankarna tillbaka till deras storhetstid och singlar som I will follow you into the dark som spelade på hög volym hemma hos mig. Nu är de tillbaka med ny musik i form av nya singeln Gold Rush och trots att de inte riktigt låter som de gjorde förr så känns det att det är en ny tid för dem. De presenterar en mer modern typ av musik men de mörka texterna är kvar och det känns tryggt att de inte har lämnat det mörka indieträsket än.

Författare:
Emma Isberg, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This