LYSSNAT – VECKA 23

av | jun 5, 2020 | Artiklar, Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Klara Keller

På debutsingeln Hellre Ingen Alls Än Misslyckad bjöds vi på tonskön och obunden pop när Klara Keller debuterade på Jocke Åhlunds nystartade skivbolag Gibbon. Nu är hon tillbaka med den oemotståndliga singeln Mohabbat. En låt fylld till bredden med praktfull lyrik om kärlek och dekorativa samlingar hämtade från Bollywoodfilm.

Hanna Järver

Behöver du ett soundtrack att tonsätta ditt kärleksliv med har Hanna Järver alltid en låt på lager. På nya singeln h e l v e t e bjuds vi på en fruktansvärt vacker ballad om att dra åt helvete med en viss person. Låten är tagen från Hanna Järvers efterlängtade andra album tusen täta lögner in som släpps den 25 september.

 

LOVA

Det svenska pophoppet Lova släpper i dag sin nya singel Black Converse som är hämtad från hennes kommande debutalbum som släpps i höst. En pianobaserad popballad med inspiration från Lovas egna dagbok som handlar om den fas i ett uppbrott när du upptäcker att ditt ex har hittat någon ny.

Rolling Blackouts Coastal Fever

Rolling Blackouts Coastal Fever släpper i dag sitt andra album Sideways To New Italy. Ett självklart och efterlängtat album att spendera sommaren med för alla som gillar högklassig och australiensk indierock.

Last Lynx

Efter ett längre avbrott är Last Lynx äntligen tillbaka och i dag landade singeln Uni Alone som är tagen från deras kommande album som släpps senare i år. Låten handlar om att våga kasta sig ut och satsa högt i tonsatt av ett tyngdlöst sound som känns mer än välkommet i dessa tunga tider.

Författare:
Elin Strömberg, Skribent & Chefredaktör

Pin It on Pinterest

Share This