LYSSNAT – VECKA 23

av | jun 7, 2019 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Jai Paul

Jai Paul, det namnet har en inte hört på ett tag. Senaste var 2013 med det läkta albumet Leak 04-13 (Bait Ones). Personligen satte han fasta avtryck hos mig med den legendariska singeln BTSTU, nu är han tillbaka med Do You Love Her Now / He. Det är något med Jai Pauls aura, eftersom han mest står i skuggorna, av eget val, glömmer man ofta hur begåvad han är. Det är också fascinerande hur hans laid-back personlighet även väller över till hans kompositioner. I hans nya singlar påminner Jai Paul oss om hans potential, och unika elektro-soul mix.

Yung Lean, Thaiboy Digital

Svenska rapparna Yung Lean och Thaiboy Digital hänger uppenbarligen med i trap-svängarna. Även fast Thaiboy Digital behövde lämna Sverige, visar First Class att det fortfarande finns samarbeten mellan Drain Gang och Sad Boys. Videon till singeln First Class är filmad i Bangkok där Thaiboy Digital bor numera, och visar en lyxig och ovanligt flashig sida av artisterna.

Flying Lotus

Flying Lotus (Steven Ellison) är tillbaka efter fem år med ett genomtänkt och experimentativt album, Flamagra. Ända sen genomslaget You’re Dead! har Ellison jobbat på uppföljaren, som inkluderar Ellisons signatur jazz-funk, men som avviker i andra musikaliska aspekter, såsom den sammanhängande baktanken för albumet. Flamiagra skulle egentligen bara vara en kompilering av beats, något i liknelse till odödliga J Dilla, men blev istället ett oförklarligt 1h 7min äventyr hos tankarna av Flying Lotus.

Steve Lacy

The Internets Steve Lacy har äntligen efter många kollaborationer släppt ett solo album, Apollo XXI. Detta lo-fi pop album speglar Lacys ödmjuka sida, trots att han är i rampljuset handlar inte musiken om att marknadsföra sig själv. Självklart får vi Lacys signatur bas stämma, men vi får också höra många nya sidor av Steve Lacy i albumet Apollo XXI.

Avicii

Vår älskade Avicii har släppt sitt sista album någonsin, TIM. TIM sägs ha varit nästan helt färdigproducerad innan Avicii’s död, men många av spåren låter bara, som att någonting saknas. Även fast låtarna följer Avicii’s typiska house genre och ofta har en peppande stämning, så känns temat mörkt. Möjligen har det att göra med sammanhanget, och allt som Avicii nu representerar. Dock, när jag lyssnar på TIM framöver kommer jag se det som ett sista farväl och en gåva, att vi får vara med om en sista resa.

 

Författare:
Ellen Ban Spaak, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This