LYSSNAT – VECKA 23

av | Jun 9, 2017 | Lyssnat, Ny musik

Sufjan Stevens

Sufjan Stevens har kommit med en ny musikvideo till sången Venus. Videon är lika stark som det tillhörande låten och Stevens delade videon med ett viktigt meddelande på sin Tumblr: ”Stay body positive!”. Venus är för övrigt en del av hans stundande projekt ”Planetarium” där han sammarbetar med Bryce Dessner, Nico Muhly och James McAlister. Det verkar lovande.

 

Daniel Savio

Mannen bakom en helt egen genre, ”Skwee; en synthbaserad ljudbild som ämnar att ”squeeze out” intressanta ljud vilket ofta kombineras med synthiga basslingor från funk och soul. Savio har nu släppt sitt nya album Synesthesia och leker just med genomenet att kunna se färger och höra ljud. Skivan, med tre stycken dub – och house-influerade spår, leker med sinnena.

NEV COTTEE

Nev Cottee må vara hemmastadd i Manchester men hans skrovliga röst och melankoliska ljudbild för tankarna till ett sorts mystiskt ökenlandskap. Med sin tredje release är det nya albumsläppet Broken Flowers en lugn stund med berättelser om hjärtekross och trubbel och han tangerar artister så som Spiritualized och Nick Cave.

DANGER

Franske Franck Rivoire, personen bakom Danger, har släppt ett nytt album som går under namnet titlen Taiko, som refererar till japansk perkussion. Med influenser från datorspel och filmmusik från 80-talet är det en dramatisk historia. Han säger sig själv vara väldigt grafisk i sitt berättande och efter fyra tidigare EP:n, ger Danger nu ut sitt första album. Och det är likväl mystiskt när samtliga låt-titlar är betecknade med siffor som ”7:17”.

PIXX

Artisten Pixx debuterar med albumet The Age Of Anxiety. Titeln alluderar på W.H Audens dikt med samma namn men brittiska Hannah, personen bakom Pixx, vill genom albumet tala till dagens generation. En generation, menar Pixx, som är allt mer isolerad och har allt större press på sig genom sociala medier och det turbulenta politiska landskapet. Pixx är född 1995, men visar på en mognad och känslighet och rör sig musikaliskt nära Glass Animals och S.t Vincent.

 

 

Författare:
Saskia Rubensson, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This