LYSSNAT – VECKA 22

av | jun 1, 2018 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Melby

Stockholmskvartetten Melby är äntligen tillbaka med nytt material och i veckan möttes vi bandets nya singel Reject. Matilda Wiezells vokaler är som vanligt oslagbara och den här gången sjunger hon om envishet och att länga efter upprättelse.

Hanna Järver, Jonathan Johansson

Hanna Järver har bjudit in popkollegan Jonathan Johansson för en liveversion av låten Nu är du Göteborg och resultatet är inget annat än perfektion. Originalet finns att hitta på Hanna Järvers kritikerrosade debutalbum So Long som släpptes i april.

 

Les Big Bird

Les Big Bird stod för en av fjolårets bästa svenska releaser med låten Two Man Gang och nu börjar det närma sig releasen av bandets andra fullängdare. Först ut är singeln A Little More Numb som är ett mellanting mellan pop och psykedelisk kraut med gästspel från Pete Kember från Spacemen 3.

Sudakistan

PNKSLM-signade Sudakistan är aktuella med ny musik och i veckan möttes vi av singeln Two Steps Back som är det första bandet släpper på två år. Sudakistan debuterade 2015 med albumet Caballo Negro och den 7 september landar bandets andra album Swedish Cobra.

TOMMY CASH

Det är något som gör att en ej kan sluta förundras av den estländska rapparen Tommy Cash. I videon till den nysläppta singeln Little Molly möts vi av Tommy Cash i ett dussin olika gestalter som återskapar en minsk sagt udda känsla.

 

Författare:
Elin Strömberg, Skribent & Chefredaktör

Pin It on Pinterest

Share This